Annonce
GOG

GOG'er i landsholds-bruttotrup: Men elegantieren har ikke travlt

Emil Jakobsen, GOG (31). 07.05.2019. Herre Håndbold Ligaen, slutspil. Skanderborg Håndbold-GOG. Foto: Ole Nielsen
Venstrefløjen Emil Jakobsen har været GOG's største profil i både ligaen og Champions League i efteråret, og en udtagelse til landsholdets bruttotrup med henblik på EM gør ham både glad og stolt.
Annonce

Håndbold: - Ham får GOG da ikke lov til at beholde i ret lang tid.

Den bemærkning er Sport Fyn blevet stillet overfor mange gange i løbet af efteråret. Og "ham" er holdets elegantier på venstre fløj, 21-årige Emil Jakobsen, der med en balletdansers springkraft og elegance - og med stor sikkerhed i sine afslutninger - har været oplevelsen på GOG-holdet de seneste måneder.

Men fra Emil Jakobsen lyder det:

- Jeg har det godt i GOG, og jeg er lidt en tryghedsnarkoman. Så jeg kan godt se mig selv i GOG i nogle år endnu.

Jakobsen har kontrakt med klubben frem til sommeren 2022, men det er med en option i det sidste kontraktår - altså fra sommeren 2021 til 2022 - hvor han for et konkret beløb kan købes fri af aftalen med klubben på Sydfyn.

- Men jeg har ikke travlt. Jeg er kun 21 år, så jeg ser, hvordan tingene udvikler sig. Jeg kan fortsat lægge lag på mit spil i GOG. Men selvfølgelig har jeg en drøm om på et tidspunkt at komme til udlandet, tilføjer Emil Jakobsen.

Hvad den drøm mere konkret går ud på, ja, dertil svarer fløjen:

- Tyskland - gerne Flensburg - eller en klub i top-fire i Frankrig.

Og hans cheftræner i GOG, Nicolej Krickau, er ikke i tvivl:

- Emil har potentialet til at nå øverste hylde. Han har været vor stærkeste spiller i efteråret.

Fløjen ligger nummer to på topscorerlisten i Champions League med 59 mål, og han er nummer syv på ligaens topscorerliste med 68 mål i 14 kampe og en scoringsprocent på 77,3.

Annonce

Jacobsens foretrukne

Landstræner Nikolaj Jacobsen har da også et godt øje til GOG-fløjen. Emil Jakobsen fik debut på A-landsholdet i april i en EM-kvalifikationskamp mod Makedonien, og han er med i den netop udtagne bruttotrup til EM-slutrunden i januar.

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt over at være udtaget (i øvrigt sammen med GOG-backen, Lasse Møller, red.), og det er også en drøm for mig at komme til en slutrunde. Jeg tror dog ikke, jeg har de store chancer denne gang. Men heller ikke i den forbindelse har jeg travlt. Der kommer flere slutrunder, og jeg skal nok nå det, lyder det fra Emil Jakobsen.

Og ja, det er en kendsgerning, at Nikolaj Jacobsen indtil videre har foretrukket Magnus Bramming og Magnus Landin på den venstre fløj.

Annonce

Gode ting lykkedes

Lørdag skal Emil Jakobsen & Co. på den ultimative opgave i ligaen - ude mod Aalborg Håndbold, der er i gang med et imponerende ridt i både ligaen og Champions League, hvor det senest blev til en imponerende sejr i Flensburg i søndags.

- Emil Jakobsen, har I overhovedet en chance i Aalborg?

- Selvfølgelig har vi det. Men Aalborg har et stærkt hold og medvind, så vi skal præstere på vort allerøverste niveau både som hold og individuelt, for at det kan lykkes. Man kan ikke sammenligne Nordsjælland, som vi slog i onsdags, med Aalborg, men der var gode ting, der lykkedes - ikke mindst defensivt - mod Nordsjælland, som vi kan tage med til Aalborg.

Aalborg Håndbold-GOG, TV2 Sport, kl. 14.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Annonce