Annonce
GOG

GOG-økonomi: Optimisme på Sydfyn

GOG-direktør Kasper Jørgensen kan blandt andet se frem til at få landsholdsstregen, Anders Zachariassen, som ny spiller i truppen fra næste sæson. Her ses de to ved præsentationen i slutningen af februar. Foto Birgitte Carol Heiberg
Kasper Jørgensen, direktør i GOG, har genfundet optimismen på baggrund af opbakning fra sponsorer og fans samt indtægterne fra støttepakker. Nu varmer klubben op til at gennemføre sit traditionsrige sponsorcykleløb virtuelt, 9. juni.

HÅNDBOLD: - På et tidspunkt så jeg mørkt på situationen, men nu er jeg mere optimistisk.

Sådan lyder det fra Kasper Jørgensen, direktør i GOG, i forbindelse med coronakrisen, som lagde håndbolden ned netop som klubben på Sydfyn - som nummer to i ligaens grundspil og som en del af pokalslutspillet Final 4 - stod over for en økonomisk særdeles givtig periode.

Som Sport Fyn kunne fortælle forleden, får GOG Sport A/S, der driver den professionelle håndbold i halkomplekset i Gudme, cirka 1,7 millioner kroner i lønkompensation frem til 8. juni. Samtlige spillere og ansatte - minus Kasper Jørgensen selv - har således været hjemsendt i hele perioden, og de vil fortsat være hjemsendt til den nu udvidede dato for lønkompensationen, 8. juli.

Den ekstra måned vil give GOG Sport A/S yderligere mere end en halv million kroner i kassen.

Frem til 1. juni har klubben gang i salget af støttepakker - et initiativ, som klubbens spillere i øvrigt har støttet med indholdet af sæsonens bødekasse. Foreløbig er der - i følge Kasper Jørgensen - solgt støttepakker for godt 200.000 kroner.

Da der blev åbnet for salget, satte Kasper Jørgensen overliggeren højt ved at melde et mål ud på en halv million kroner.

- Er du i det lys skuffet over, at det indtil nu "kun" er blevet til 200.000 kroner, Kasper Jørgensen?

- Vi er glade for den støtte, vi får. Vi har aldrig prøvet den slags før. Den halve million var "bare" et beløb, jeg satte. Man skal altid sætte sine mål højt.

Annonce

Jeg kan mærke, at mange savner sporten og glæder sig til, at vi er tilbage

Kasper Jørgensen, direktør i GOG

Støtter savner sporten

Men GOG-direktørens nye optimisme skal ikke mindst ses i lyset af kontakten til de sponsorer, som ikke fik en fuld sæson 2019/20. Kasper Jørgensen siger:

- Vi bliver modtaget utrolig godt hos sponsorerne trods den problematiske corona-situation. Det tegner godt for fremtiden. Jeg kan mærke, at mange savner sporten og glæder sig til, at vi er tilbage.

Ligesom mange andre klubber har GOG tradition for at gennemføre et årligt sponsorcykelløb, der altid giver på den gode side af en halv million kroner til den professionelle håndbold. I år skulle cykelløbet have været gennemført lørdag den 7. marts - samme dag som GOG tog imod KIF Kolding. Men den kamp måtte gennemføres uden tilskuere, og samtidigt blev cykelløbet aflyst.

Men nu er der så sat en dato for en virtuel gennemførelse af sponsorcykelløbet, nemlig tirsdag den 9. juni. Der bliver som altid solgt pakker i forbindelse med begivenheden, og alle vil kunne følge rytternes anstrengelser i halkomplekset i Gudme hjemmefra på deres computer/ipad eller mobiltelefon mellem 19 og 21.

Konsekvens for mange

Ud over at være direktør i GOG er Kasper Jørgensen også formand for Divisionsforeningen Håndbold og altså medlem af Udvalget for Professionel Håndbold, som har fået underkendt sin beslutningen fra 7. april om at suspendere sæsonen efter klager fra tre tvangsnedrykkede klubber - Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold.

Om forløbet (som er beskrevet i kommentaren på dette opslag) lyder det fra Kasper Jørgensen:

- Det er ærgerligt for håndbolden.

- Men kan du ikke forstå de tre klubber, der kæmper for at undgå nedrykning?

- Det kan jeg sådan set godt. Men vi er i en helt speciel situation. Suspenderingen af sæsonen har konsekvens for mange - ja, nærmest alle - klubber og ikke kun for de tre nedrykkere. Oppe i mit hoved havde jeg da et billede af, at vi i GOG kunne have slået Aalborg Håndbold af pinden og gået hele vejen til et dansk mesterskab. Det ville have betydet, at GOG og ikke Aalborg skulle have spillet Champions League med de store indtægter, som ville have fulgt med.

- Hvorfor ikke bare udvide rækkerne i den kommende sæson:

- Det er der ikke kamp-terminer til.

Annonce
Annonce
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG forlænger med stregtalent

Annonce