Annonce
Fødselsdag

Godsejer fylder 50: Adel forpligter for godsejer og musikiværksætter

Charlotte Steensen-Leth kan fejre 50 års fødselsdag den 18. februar. Privatfoto
Slægt skal følge slægters gang. Så enkelt er det på Steensgaard Gods på Langeland, hvor Charlotte Steensen-Leth er nummer femten i rækken af ejere siden 1577. 18. februar fylder hun 50, og hun kan fejre dagen som både godsejer, koncertarrangør og musikiværksætter.

I 443 år er Steensgaard gået i arv fra far til søn eller datter. Nu er det Charlotte Steensen-Leth, som skal passe på historien, og dermed også forbindelsen til forfædre som landsdommeren Vincens Steensen, som faldt i kamp med svenskerne på Steensgaards strand i februar 1659, eller hendes tip-tip-tip oldemor Constance Steensen-Leth, som Grundtvig sværmede for og skrev et digt til.

Det med musikken har Charlotte ikke fra fremmede. Charlottes far, kammerherre og hofjægermester Vincens Steensen-Leth (1936-2009) grundlagde i forbindelse med gårdens 400-års jubilæum i 1977 det, som i dag stadig er en af landets ældste og fineste kammermusikfestivaler, nemlig Sommerkoncerter på Langeland. Siden faderens død i 2009 har hun fortsat traditionen på Nordlangeland sammen med sin mand, erhvervsredaktør på Berlingske Thomas Bernt Henriksen, og sin mor, forfatteren Bodil Steensen-Leth. Sidste år tog Charlotte Steensen-Leth initiativ til at lancere Steensgaard Gods Open Air, hvor gården lagde plæne og park til et helt nyt musikalsk projekt med en årlig udendørskoncert foran den nygotiske hovedbygning fra 1582 og mindestenen for slægtens lange tilknytning til Steensgaard.

Hun er heldigvis ikke alene om arbejdet, for bag projektet står også en gruppe musikelskere fra nær og fjern.

Annonce

Nye talenter får en chance på Steensgaard Gods

Idéen er at åbne gården op for verden og for gæster fra alle afkroge af det danske samfund og samtidig give unge talentfulde opera- og musicalsangere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet en ny scene. Eneste fællesnævner er kærligheden til musikken. Derfor sad der 3. august sidste år over 300 betalende tilskuere til koncert under højblå himmel. Planen er en ny koncert til sommer.

Charlotte Steensen-Leth overtog Steensgaard Gods med sine knap 430 hektar mark, skov og jagt i 2005. Hun er uddannet cand. ling. merc. fra CBS. Hun og hendes mand har to børn, Carl Frederik på 17 og Arendse Theodora på 15, og således er generation nummer 16 på plads på Steensgaard.

Charlotte Steensen-Leth er bortrejst på dagen, og fejrer først fødselsdagen ved en reception senere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce