Annonce
Svendborg

Glæde på Tåsinge: Fodboldklub kom ud af tyverisag med lille overskud

Jesper Piil Thomsen, formand for Tåsinge forenede Boldklubber, kan berette, at klubben kommer ud af fyrværkerisagen med et lille overskud. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Donationer og genfundne tyvekoster betyder, at fodboldklubben Tåsinge fB slipper ud af det massive fyrværkerityveri, der skete i dagene op til nytår, uden at miste penge.
Annonce

Tåsinge: Da det så allerværst ud, var klubben truet på sin eksistens, og et underskud i omegnen af 120.000 kroner lurede.

Men takket være lokalsamfundet, sponsorer og ihærdige klubfolk er det nu lykkedes Tåsinge fB at redde sig ud af den penible situation, den var havnet i efter at have været udsat for et massivt tyveri i dagene op til nytår.

Og når alt er gjort op, kommer den endda ud af misæren med et lille overskud.

- Som det ser ud nu, ender vi på 8000 kroner i plus, lyder det fra en glad Jesper Piil Thomsen, formand i Tåsinge fB.

Fyrværkeri-tyveri

Tåsinge forenede Boldklubber, som har hjemme i Vindeby på Tåsinge, blev natten til lørdag 28. december udsat for et tyveri. Tyve brød ind i en aflåst container på boldbanen og stjal fyrværkeri til en værdi af 125.000 kroner. Fyrværkeri, som klubben havde indkøbt med henblik på at sælge.

Tyveriet truede klubbens økonomi i en sådan grad, at det i værste fald kunne betyde lukning, forklarede formand Jesper Piil Thomsen til avisen.

Den 30. december fandt politiet et større oplag fyrværkeri i et kælderrum i Lærkeparken i Vollsmose ved Odense. Det viste sig at være fyrværkeri fra tyveriet på Tåsinge.

Fyrværkeriet er fortsat under politiets varetægt, men fredag 10. januar tog formand Jesper Piil Thomsen ind og besigtigede det med henblik på at få det udleveret. Det er endnu ikke sket, men Jesper Piil Thomsen forklarer, at processen er undervejs, og at der er tale om fyrværkeri til en værdi af cirka 15.000 kroner.

Annonce

Fantastisk

Det var kort før nytår, at tyve brød ind i en container ved Tåsingehallen og løb med fyrværkeri, som Tåsinge fB havde indkøbt med henblik på at sælge, til en samlet værdi af 125.000 kroner. I stedet måtte klubben i hast indkøbe et nyt læs fyrværkeri og sælge det for at begrænse tabet.

En pengeindsamling blev samtidigt søsat af et par af klubbens spillere, mens diverse donorer meldte sig på banen i forsøget på at redde klubben ud af situationen.

Godt hjulpet på vej af, at Fyns Politi fandt dele af det stjålne fyrværkerilager, som klubben kan få igen, er missionen lykkedes.

- Det er fantastisk. Fra det så sortest ud, hvor vi manglede 120.000 kroner, til nu, hvor vi får et lille plus. Det er helt vildt og betyder, at der måske bliver et par nye bolde at spille med i år, lyder det fra Jesper Piil Thomsen.

Han forklarer, at fyrværkeriet, som klubben får tilbage fra politiet, har en værdi af 15.000 kroner, mens pengeindsamlingen gav 37.600 kroner. Og et engangsbeløb fra Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond skubbede klubben over målstregen.

- Det var ikke noget, vi havde regnet med. Kurt Sorknæs (fondskoordinator i SEAF, red.) skrev til os, at vi skulle skynde os at søge, fordi de helt ekstraordinært gerne ville donere os 10.000 kroner. Så det fik vi gjort, og de 10.000 kroner er med til, at vi får det lille overskud, siger Jesper Piil Thomsen.

Han indrømmer, at ugerne efter tyveriet har været en hård omgang for ham personligt at gå igennem, men han glæder sig dog over det gode, der trods alt er kommet ud af sagen.

- Man har fået øjnene op for, hvor mange venner, vi har i lokalområdet. Og i forhold til den medieomtale, vi har fået, håber jeg, at det kan være med til at gøre det lidt lettere for os at finde nogle sponsorer, som godt kan se, at vi mangler lidt efter det her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce