Annonce
Langeland

Glæde på Langeland over udsigt til tyske gæster

Anne Mette Wandsøe havde gerne set, at åbningsdatoen var lørdag den 13. juni. Turisterhvervet lever i høj grad også af weekender. Arkivfoto: Anna Stærbo.
Der er glæde over statsministerens melding om, at særligt tyske turister igen må besøge Langeland. Men også undren over, at genåbningen sker på en mandag.
Annonce

LANGELAND: Der var glæde hele vejen rundt, efter statsministerens melding fredag eftermiddag om, at tyske turister, der har bestilt seks overnatninger, kan få lov at komme til blandt andet Langeland fra 15. juni. Men også ærgelse over, at åbningen sker på en mandag, og at man går glip af turister i pinsen.

Jørgen Lægsgaard, der ejer et sommerhus i Spodsbjerg, er glad, men forventer først, at han får sit hus fyldt fra 20. juni.

- Nu har vi jo ikke set den endelige rejsevejledning endnu, men jeg er meget glad for det her. Den første uge er dog nok væk, for vi lejer jo typisk ud fra lørdag til lørdag, så det bliver nok først fra lørdag den 20. juni, at her kommer gæster igen, ikke mandag den 15. juni, siger han og fortæller, at han har bookinger helt frem til og med uge 43, altså langt inde i oktober.

- Der er enkelte uger med danskere i juli, men så snart vi er ude over den danske hovedferie, er det tyskere, som lejer hos os, nævner Jørgen Lægsgaard.

Hans tab på lejeindtægter vil med den nye melding kunne begrænses til de cirka 30.000 kroner.

Seks overnatninger på plads

Folk fra Tyskland, Norge og Island må rejse ind i Danmark fra mandag den 15. juni på ferieophold.

Man skal dokumentere seks bestilte overnatninger, og de må ikke foretages i København og på Frederiksberg.

Danskere må rejse på ferie til de tre nævnte lande fra samme dato, men skal følge opdaterede rejsevejledninger og frarådes at besøge storbyer.

Annonce

Klar melding

Lene-Marianne Nielsen fra Sol og Strand, der lejer sommerhuse ud, er især glad for, at der nu er kommet klarhed.

- Det var den bedste melding, jeg kunne få sådan en fredag eftermiddag. Nu har vi en dato at arbejde ud fra. Vi holder kontoret åbent på lørdage, og jeg er sikker på at få de første henvendelser omkring det her allerede der, siger hun.

Desuden kan alle i turistbranchen begynde at planlægge, påpeger hun.

- Det er jo ikke alene os med sommerhuse, men også campingpladser og andre. Jeg har selv nået at tale med en enkelt sommerhusejer efter statsministerens melding samt min regionschef, og begge var lige som mig begejstret, nævner bureauchefen.

Annonce

Fritid en branchens guld

Direktøren i Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, Anne Mette Wandsøe, er ud over muligheden for at få flere gæster hertil glad for, at det på pressemødet fredag blev understreget, at man stadig skal vise hensyn, når man færdes ude i det offentlige rum.

- Så er der nok noget praktisk omkring lystsejlere og deres bookinger, man skal have set på, men det må man kunne løse. Man må vel kunne booke i en sammenhængende periode, men i flere havne, så man opfylder kravet til seks overnatninger, siger hun.

At pinsen så ryger, er et vilkår, man må leve med, nævner hun.

- Vi ville jo også gerne have haft åbent for 14 dage siden. Men nu kommer vi da i gang.

Lige som de to øvrige har Anne Mette Wandsøe bemærket åbningsdatoen mandag den 15. juni. Og at myndighederne ikke synes at have taget højde for, at ferie- og sommerhuse typisk bookes fra lørdag til lørdag.

- Der er nok næppe mange, der vil betale for en fuld uge, hvis de først må komme herop om mandagen. Det er en skam. Man kunne lige så godt have åbnet lørdag den 13. juni. Det var det samme, da de åbnede frisørsaloner. Det skulle også først være mandag. Man glemmer, at for os, der lever af fritiden, er lørdag og søndag ikke bare noget, der skal overstås. Det er vigtige dage for erhvervet, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce