Annonce
Ærø

Glæde på Ærø over grænseåbning: Men hvordan skal tyske lystsejlere dokumentere deres indrejse?

15. juni kan tyske lystsejlere igen sejle til Ærø. Arkivfoto: Kasper Løftgaard
Borgmester Ole Wej Petersen (S) og havnefoged Brian Groth Hansen er glade for, at grænsen til Tyskland bliver genåbnet 15. juni. Det betyder, at tyske lystsejlere igen kan sejle til Ærø. Men der er dog tvivl om, hvordan sejlerne skal dokumentere deres indrejse.
Annonce

Ærø: Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne på et pressemøde fredag eftermiddag fortælle, at grænsen til Tyskland bliver genåbnet den 15. juni.

Det betyder, at Ærø igen kan få besøg af tyske lystsejlere.

Dog er der sat restriktioner for turisternes besøg. Turisterne skal kunne dokumentere overfor de danske myndigheder, at de har booket et hotel, et sommerhus eller noget andet i mindst seks overnatninger - og at det er udenfor København.

Om det også gælder lystsejlere, er Brian Groth Hansen, der er havnefoged i Søby Havn, i tvivl om.

- Det er da glædeligt, at grænsen bliver genåbnet, men jeg kan ikke helt finde ud af, hvordan reglerne for lystsejlere bliver, siger han.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) savner også svar på, hvordan tyske lystsejlere skal forholde sig.

- Det er godt, at regeringen tager hånd om vores sikkerhed, men jeg er i tvivl om, hvordan reglerne bliver for de tyske lystsejlere. Hovedparten af gæstesejlerne i de ærøske havne er jo tyskere, siger borgmesteren, der tilføjer, at Ærø Kommune er klar til at modtage lystsejlerne.

- Vi gør allerede nu ekstra rent på havnene og spritter af, så vi er klar til gæstesejlerne, siger han.

Jesper Højenvang er direktør i Foreningen af lystbådehavne i Danmark, FLID, og han vil arbejde hårdt for at få nogle klare svar fra regeringen om sejlerturisterne.

- Jeg er også i tvivl, og jeg vil selvfølgelig arbejde for at få nogle klare retningslinjer fra myndighederne. Lystsejlere er jo normalt frie fugle, som ikke booker deres ophold på forhånd, og de har det også med at sejle fra havn til havn. Men jeg går da ud fra, at de tyske lystsejlere er med i den gruppe, som må krydse grænsen fra den 15. juni, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce