Annonce
Faaborg-Midtfyn

Glæd dig til august: Premiere på terrassefim foran Helios

Lars Kensmark, formand for Helios-Teatret, ser frem til nogle begivenhedsrige måneder, blandt andet med terrassefilm foran biografbygningen to fredage i august-september. Foto: Palle Søby
Helios er kommet godt i omdrejninger efter coronalukningen, og biografen sprudler af nye tiltag de kommende måneder. Blandt andet terrassefilm i august-september og ny Pink Floyd-temadag i oktober.
Annonce

Faaborg: Forestil dig en lun aften sidst i august. Du sidder sammen med en flok mennesker og hygger på terrassen foran Helios. Og oppe på gavlen ind til begravelsesforretningen viser de en fed film.

- Vi vil vise terrassefilm for første gang i Faaborgs historie. Vi sætter en projektor op, viser film på gavlen og skaber en hyggelig aften. Den vil blive påvirket af vind og vejr og corona, men det tager vi med oprejst pande, siger Helios-formand Lars Kensmark.

Der kommer to aftener med terrassefilm: Fredag 28. august og fredag 4. september. Tv- og filmmanden Flemming Helsted vil stå for det tekniske, og det er endnu ikke afgjort, hvilke film der vises.

- Men jeg forestiller mig en sjov film, måske "Adams Æbler" eller noget i den retning. Gerne noget lokalt og noget sjovt. Der er ganske vist en revne i muren, men jeg håber, den på en eller anden måde passer ind i filmens stemning, siger Lars Kensmark.


Vi vil vise terrassefilm for første gang i Faaborgs historie. Vi sætter en projektor op, viser film på gavlen og skaber en hyggelig aften. Den vil blive påvirket af vind og vejr og corona, men det tager vi med oprejst pande.

Lars Kensmark, formand for Helios


Helios har fået lavet en open air-grafik, og det er også et vidnesbyrd om, at biografen gerne vil mere ud i det offentlige rum.

Annonce

Mistede 200.000 kroner

Helios er godt i gang igen oven på coronalukningen, selv om der stadig er restriktioner.

- Vi har sat plexiglas op og opfordrer folk til at købe billet hjemmefra. Vi skal overholde reglerne om en meter fra næsetip til næsetip, og der må højst være én person pr. to kvadratmeter. Det betyder, at vi højst kan have omkring 150 i den store sal, men det dækker fint behovet her i sommer, hvor vi kun viser film i den store sal, fortæller Lars Kensmark.

- Vi har et fint rykind, og det bliver bedre dag for dag. Til Biografklub Danmark-filmen "Woman" havde vi mere end 50 gæster om dagen.

- Økonomisk har har vi været fint polstret, men selvfølgelig er der lige nu lavere vandstand i vores pengetank, end der plejer at være. På grund af coronalukningen har vi mistet cirka 25 procent af vores kontantbeholdning, svarende til 200.000 kroner, men vi er slet ikke i farezonen, og vi regner med at få en del af pengene hjem via hjælpepakker, siger Lars Kensmark.

Annonce

Gode film på vej

Lige nu viser Helios kun én film om dagen på hverdage og to i weekenden. Og hvis Lars Kensmark skal komme med anbefalinger til den kommende tid, har han flere gode bud.

- Familiefilmen "Pelle Haleløs" er en fantastisk fortælling om en haleløs kat. Den vil også henvende sig til de unge, der tit er bekymrede, hvis de ser lidt anderledes ud.

Der er flere spændende film på vej, og en af dem, Helios-formand Lars Kensmark selv glæder sig til, er den her: "Mit tunesiske eventyr". Foto: Palle Søby

- Jeg glæder mig også til "Mit tunesiske eventyr", en hjertevarm komedie om en kvindelig psykolog, der vender hjem fra Frankrig til Tunesien for at starte klinik. Vi oplever, at det lige nu er lidt dårlig stil at lave sjov med tingene, men det kan også blive for alvorligt, og nogle gange skal man bruge humoren til at forstå alvoren, siger Lars Kensmark.

Annonce

Pink Floyd og James Bond

Af andre kommende tiltag nævner Lars Kensmark, at Helios igen har "syng med"-arrangement i november.

- Fællessang er en af vores nye store satsninger, og her rider vi jo lidt med på coronabølgen. Men vi startede det faktisk før corona og fangede den bølge, inden det blev en bølge.

Alle, der elsker Pink Floyd, og alle, der kan huske sidste års temadag om "The Wall", kan godt reservere lørdag 3. oktober. Her kommer en ny Pink Floyd temadag efter samme koncept med foredrag, spisning og film. Denne gang om "Dark side of the moon".

- Endelig har vi James Bond-premiere, som vi endnu ikke kender datoen på, men mon ikke det bliver op mod jul? Den blev jo udsat på grund af corona, så når den kommer, er det for mig tegn på, at vi er helt tilbage ved det normale, siger Lars Kensmark.

Der er igen kommet liv i Helios - fx har en gruppe børn og unge været i gang med filmoptagelser i den forløbne uge. Foto: Palle Søby
Helios har tabt omkring 200.000 kroner på coronalukningen, men er på ingen måde i farezonen, og formand Lars Kensmark er fuld af fortrøstning og optimisme. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce