Annonce
Erhverv

Gigant på spring: Biltema har kig på Svendborg

Odense har en, og nu får Svendborg måske også et Biltema-center. I hvert fald er den store kæde begyndt af sondere terrænet i den sydfynske købstad og kigger især på placeringer ved Ring Nord. Arkivfoto: Carsten Bundgaard
Svendborg er sat på Biltemas positivliste, og detailkæden kigger på flere etableringsmuligheder i området omkring Ring Nord.
Annonce

Svendborg: Svendborg kan inden for en overskuelig fremtid få en gigantisk blanding af et byggemarked og en biludstyrsforretning.

Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema Danmark, bekræfter således, at den sydfynske købstad er et varmt tema i Biltema.

- Vi er i dialog med kommunen om at etablere os dernede, og nogle folk i vores ejendomsselskab er i gang med at undersøge det private marked. Og vi har kig på flere muligheder i området omkring Ring Nord, siger direktøren, der ikke er i stand til at være mere konkret nu og her.

- Der er ting, der skal arbejdes med, men det vigtigste er, at vores hovedkontor har sat Svendborg på positivlisten som et af de steder, vi gerne vil ligge, siger Jacob Borring Møller.

Annonce

Vækstambitioner

Biltema har 12 centre i Danmark og meldte efter et rekordstort overskud på 32 millioner kroner før skat i 2018 ud, at det er målet at fordoble antallet i løbet af de næste seks år.

På Fyn har kæden kun en enkelt forretning, nemlig i Odense.

- Når vi kigger på Fyn isoleret, er Svendborg mest interessant. Det er den næststørste by, og da den er inde i en god udvikling, tænker vi, at det kunne være rigtig fint at ligge der, siger Jacob Borring Møller.

Ifølge direktøren udgøres mere end 50 procent af Biltemas sortiment af varer, som er sammenlignelige med dem, man finder i et byggemarked.

Og han nævner, at de aktører, han kalder "de gule og de røde" - Harald Nyborg og Jem & Fix - også er i byen.

- De er vores direkte konkurrenter på mange varer, men vi ser alligevel gerne, at de er, hvor vi er. Det giver synergi og er med til at skabe trafik, siger direktøren.

Annonce

Foretrækker at bygge nyt

Jacob Borring Møller fortæller også, at det typiske Biltema-center har mellem 6000 og 6500 kvadratmeter under tag, og at der ikke er tradition for at rykke ind i noget bestående.

- Vi foretrækker at bygge nyt, og det, vi kigger på omkring Ring Nord, er ikke tomme grunde. Men så må vi rydde - det gjorde vi også i Holbæk, siger direktøren, der forventer at være klar til at sige mere i løbet af foråret.

Biltema blev grundlagt af svenskeren Sten Åke Lindholm tilbage i 1963.

Der var dengang tale om et lille postordrefirma med bilreservedele, men det voksede sig hurtigt større, og i 1983 åbnede virksomheden den første forretning i Norge.

Danmark blev erobret i 2003, og i dag har kæden 142 forretninger i Norden, af hvilke 12 altså ligger i Danmark.

Det er i øvrigt stadig Sten Åke Lindholm, der er ejer, og han bor i dag i Schweiz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce