Annonce
Svendborg

Gigant på opkøb: Fire sydfynske byggemarkeder solgt

Jens Schultz har solgt byggemarkedet på havnen til Stark, og også forretningerne på Odensevej, i Rudkøbing og Marstal er med i handlen. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Jens Schultz har solgt sine XL Byg Jens Schultz-byggemarkeder i Svendborg, Rudkøbing og Marstal til Stark-kæden. Det er først og fremmest dåbsattesten, der har fået ham til at skrive under.
Annonce

Svendborg/Marstal/Rudkøbing: - Det er ved at være tiden til at stoppe.

Sådan lyder det fra Jens Schultz, når han skal begrunde, at han har solgt sine byggemarkeder i Svendborg, Marstal og Rudkøbing - fire i alt - til byggemarkedskæden Stark.

- Jeg er 74 år og fylder 75 til sommer, og man skal til at spekulere lidt på at stoppe, når man når den alder, siger Schultz, der oplyser, at han ikke har haft forretningen sat til salg.

- Men en, jeg kender fra Stark-koncernen, ringede og spurgte, om jeg gav en kop kaffe, og sagde, at han ville tage sin chef med. Og da jeg blev spurgt, om jeg ville sælge, sagde jeg, at det kunne vi godt se på, siger Jens Schultz.

Et halvt års tid senere faldt tingene på plads, og mens Jens Schultz ikke vil fortælle, hvad han har fået for forretningen, så oplyser han, at han er tilfreds.

Annonce

Vemod

Jens Schultz er uddannet elektriker og grundlagde sit lille imperium, da han startede et cementstøberi i Ulbølle tilbage i 1969.

I 1984 åbnede han på Odensevej i Svendborg, og siden udvidede han med byggemarkeder på Svendborg Havn, i Rudkøbing og i Marstal.

Røde tal har han aldrig haft, oplyser han, og han erkender, at der er en vis vemod forbundet med at sætte sidste punktum for en 50 år lang historie.

Umiddelbart kunne han også godt have fortsat en tid endnu.

- Men kommer der pludselig en finanskrise, som der gjorde for 12 år siden, er det ikke let at sælge. Så tidspunktet er rigtigt nu, siger Jens Schultz, der er ret tryg ved, at de godt 100 medarbejdere kommer i gode hænder hos den nye ejer.

Annonce

Direktøren fortsætter

Kunderne behøver ikke frygte for at finde gipsskruer, hvor vaterpassene plejer at ligge.

I hvert fald oplyser Stark i en pressemeddelelse, at det stort set kun er skilte og logoer, der vil blive ændret, og at også Jens Schultz-direktør Thomas Skovlund Madsen fortsætter i jobbet.

Og direktøren ser kun positive ting i handlen.

- Efter 50 års familieeje giver Jens Schultz stafetten videre og sikrer dermed sin virksomhed og medarbejderne en fortsat stærk position, mens Stark styrker sig i området, siger Thomas Skovlund Madsen ifølge pressemeddelelsen, hvor også salgsdirektør for Stark Danmark, Mads Brejnholt Madsen, kommer til orde.

- Jens Schultz A/S har gjort det fantastisk i området, så vi overtager virksomheden med stor ydmyghed, siger han.

Annonce

Gigantkæde

Med overtagelsen af XL Byg Jens Schultz fortsætter Stark sin vækststrategi.

Tidligere i år overtog kæden alle aktiviteter i Sjakk-kæden og tilførte blandt andet to nye forretninger i Østjylland, og med de nye forretninger i Svendborg, Langeland og på Ærø får Stark i alt 73 trælasthandler i Danmark, hedder det i pressemeddelelsen.

Ifølge Jens Schultz vil ejerskiftet ske i nærmeste fremtid og med tilbagevirkende kraft, så Stark overtager 1. januar. At det ikke er sket endnu skyldes, at manøvren først skal blåstemples af Konkurrencestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce