Annonce
Langeland

Ghita og Jim bliver vist rundt på Langeland

Sådan så det ud, da Ghita Nørby og Jim Lyngvild gæstede Langeland. Programmet kan ses på DR1 på tirsdag. Pressefoto: Nikolaj H. Christensen
Annonce

LANGELAND: Ghita Nørby og Jim Lyngvild har været på roadtrip rundt i Danmark. De to har også været på Langeland, og tirsdag den 2. juni viser DR programmet. Her har Ghita Nørby og Jim Lyngvild besøgt de vilde heste på Sydlangeland samt Medicinhaverne, Tickon og Tranekær Slot i Tranekær.

I programomtalen fra DR lyder det, at ”de dykker ned i nogen af de uendeligt mange særegne fortællinger og kulturskatte, hver egn af vores lille land gemmer på.”

Helle Ravn, der er formand for Medicinhaverne, viste rundt i haverne, da Ghita Nørby og Jim Lyngvild var på besøg tilbage i februar, hvor programmet blev optaget.

Her stod det klart, at Ghita Nørby er meget interesseret i haver, og Helle Ravn kunne også konstatere, at Jim Lyngvild, der med sin interesse i vikingetiden, vidste lidt i forvejen om medicinske planter.

- Jeg viste dem blandt andet en plante, der hedder alrune. Det er en plante, som heksene brugte, når de skulle flyve. Og det hænger sammen med, at planten er hallucinerende. Jeg fortalte dem også om et sagn om planten, der handler om, at hvis man trækker planten op af jorden, så snyder man djævlen. For djævlen vil ikke have, at man får den, siger Helle Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce