Annonce
Langeland

Geopark giver mulighed for at komme på havets bund

Skolebørn får mulighed for at dykke. Foto: Kasper Orthmann
Der er i løbet af sommeren flere muligheder for at dykke ned på bunden af Det Sydfynske Øhav. I juli er der ture fra Strynø og i august fra Ristinge Havn.

Langeland/Strynø: Det er muligt at opleve Geopark Det Sydfynske Øhav under overfladen iført snorkeludstyr. Både skoleklasser og andre nysgerrige kan med projektet Undine II prøve stilheden og følelsen af vægtløshed, som en tur i våddragt og snorkel giver mulighed for. Der vil være Undine-ture fra Marstal fra 1. til 7. juli og på Strynø 17., 24. og 31. juli. Man kan også møde Undine på kysten ved Ristinge Havn til Øhavets Dag 25. august.

Det Sydfynske Øhav udgør et af verdens største oversvømmede istidslandskaber med stenalderbopladser og oversvømmede stenalderskove bevaret på havets bund. Øhavet er et unikt sted at se disse levn fra fortiden, fordi vandet er så lavt, at det er let at snorkle sig til spændende oplevelser. Samtidig er det lavvandede øhav et mekka for undervandsliv.

Geopark Det Sydfynske Øhav er en del af EU Interregprojektet Undine II, som sætter fokus på verden under havets overflade i den vestlige del af Østersøen.

Annonce
Foto: Svendborg Natur- og Miljøskole

Grejtrailer

- Havet har et stort oplevelsespotentiale, og det er mange ved at opdage. Derfor er det vigtigt, at vi gør en indsats for at vise folk, hvad der findes under overfladen. Vi skal gøre både børn og voksne fortrolige med og nysgerrige på, hvad de kan opleve derude, så de lærer at passe på det. Og med Undine kan man lære at opdage alt det liv, der findes i havet og dermed få adgang til nye, spændende oplevelser, siger projektleder i Undine, Nanna Heinrich, Geopark Det Sydfynske Øhav i en pressemeddelelse.

Undine grejtraileren huses af Svendborg Natur- og Miljøskole, og man kan henvende sig til dem med ønsker om snorkelaktiviteter. Det er dog ikke kun i området omkring Svendborg, at man kan opleve havet med Undine. Også fra Trente Mølle Naturskole, Øhavets Smakke- og Naturcenter samt Motorfabrikken i Marstal kan man i løbet af sommeren prøve Undine-aktiviteter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Profilen skal skæres til for ny kommunaldirektør

Rygterne om, at der var noget på vej, nåede ikke at svirre længe, før bomben detonerede på Langeland torsdag morgen: Kommunen fyrede endnu en kommunaldirektør. Denne gang var det Benny Balsgaard, som efter knapt tre års ansættelse fik fyresedlen. Før det var det Jørgen Christiansen, som efter 10 års ansættelse i samme stilling i samme kommune fik samme besked. Mens der ingen forklaring er kommet på Jørgen Christiansens fyring, så letter nuværende Langelandsborgmester, Tonni Hansen (SF), lidt på låget: - Udviklingen i kommunerne går så hurtigt, og der stilles konstant nye krav, derfor er vi enige om at søge en anden profil, siger han. Med den argumentation er der ikke just lagt op til, at en ny kommunaldirektør kan blive siddende i stillingen i ret lang tid. For er der en ting, der er sikkert, så er det, at udviklingen ikke kommer til at gå langsommere. Den profil, der passer som hånd i handske i dag, risikerer meget vel at passe som fod i samme handske om bare få år. Det stiller store krav til den ansættelsesprocedure, som de langelandske politikere nu skal stå i spidsen for. Det kan da ikke afvises, at der findes en administrativ schweizerkniv derude, hvis største ønske er at stå i spidsen for Langeland Kommunes administration. Sådan én, som både kan udvikle og skære, begejstre og stå for driften og kombinere det varme og empatiske med det koldblodige og kølige overblik. Sådan én som både nyder at være kommunalbestyrelsens forlængede arm og kan træffe selvstændige beslutninger i en omskiftelig hverdag. Grå eminence og farvestrålende inspirator i en og samme spadseredragt eller jakkesæt. De hænger bare ikke på træerne. Så de langelandske politikere vil nok gøre sig selv og kommunen en tjeneste ved at blive helt skarpe på, hvad der er vigtigst ved en ny kommunaldirektør, og så ellers knokle på for en ny overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og DJØF for de kommunale chefer. Vi priser os af en dansk model på arbejdsmarkedet, hvor det er nemt at hyre og fyre. Det matcher ikke just med de aftaler, de danske kommunaldirektører er ansat med, hvor en fyring eller anden opsigelse af samarbejdet har det med at belaste slunkne kommunekasser i årevis.

Annonce