Annonce
Fyn

Gennemgang af de nye før sæsonstart: Rabbits har hentet fem - og har allerede ladet den ene gå

Brando Tabb (til højre) har skiftet den gule Horsens-trøje ud med Svendborgs hvide af slagsen. Han erstatter Tyrin Atwood, der kun nåede at være en måneds tid hos Svendborg Rabbits. Foto: Michael Bager
Svendborg Rabbits har frem til den nye sæson præsenteret fire nye spillere og en enkelt træner. Den ene spiller er dog smuttet igen. Målet er en semifinale, hvilket heller ikke er urealistisk, ifølge en ekspert.
Annonce

BASKETBALL: Svendborg Rabbits indleder sæsonen på lørdag mod Værløse Blue Hawks. Ifølge Benjamin Hald, som er ekspert og Basketligaredaktør på hjemmesiden fullcourt.dk, har Rabbits satset på kontinuitet fremfor nye kuriøse navne.

- Der er nogle af de andre klubber, der har hentet bedre nye spillere ind. Men Svendborg har holdt på mange af deres gode spillere som Brandon Norfleet og Sebastian Aaris, og det er dem, der skal bære det frem, sammen med Jimmy Moore som er en virkelig dygtig træner.

Den nye træner Jimmy Moore er kommet til efter to sæsoner i Randers Cimbria, hvor han blev kåret til årets træner i Basketligaen og af fullcourt.dk efter at have ført holdet til en imponerende andenplads.

- Han tog Randers fra være et dårligt Pro-A hold til at kæmpe stort set lige op med Bakken Bears. Han virker til at være meget vellidt i Randers, og dem jeg har snakket med i Svendborg indtil videre, har også kun positive ting at sige om ham. Han virker til at gå meget op i mandskabspleje, og så forlanger han meget af sine spillere, siger Benjamin Hald, der også påpeger, at den amerikanske mentalitet kan gøre en forskel i forhold til de danske trænere.

Annonce

In and out

Som en anden fastfoodburger blev Tyrin Atwood flippet på grillen, men krummerne smagte ikke eller også var kalorierne for lette. I hvert var han hurtigt konsumeret og ude. TJ, som han også kaldes, blev hentet i august på en to-årig aftale, men en måned senere var han fortid i klubben. Ifølge direktøren i Svenborg Rabbits Troels Mortensen manglede amerikaneren den berømte x-faktor.

- Han var en super dygtig forsvarsspiller, en god fyr og hårdtarbejdende. Men vi var ikke sikre på, at det var det rigtige match i forhold til den måde, vi gerne vil spille vores angreb på.

Hvad manglede han?

- Vi skulle bruge én, der havde mere x-faktor og havde bevist, at han kunne score mål kontinuerligt i Europa, og da vi så fik tilbudt Brandon Tabb, der havde været topscorer i Horsens og i sin polske klub, jamen så var der ingen tvivl om, hvad vi skulle gøre.De skal bare undgå at være det ringeste Pro-A-hold. De kommer til at kæmpe for den fjerdeplads, men det er bestemt ikke urealistisk.

Ekspert og Basketligaredaktør på hjemmesiden fullcourt.dk, Bejamin Hald om Svendborg Rabbits målsætning om at nå semifinalerne


Den 24-årige amerikaner Brandon Tabb, der har en fortid i Horsens IC, inden han i seneste sæson optrådte i polske GTK Gliwice, er hentet ind som den største stjerne blandt de tre nye spillere. I sæsonen 18/19 var han topscorer for Horsens med et gennemsnit på godt 17 point per kamp, hvilket blandt andet var med til at føre dem til semifinalerne.

- Han er en primært scorende guard, som passer fint sammen med en primært kreerende guard som Sebastian Aaris, der sætter andre op, siger Benjamin Hald.

Annonce

En bahamansk joker-motor

Aaron Levarity fra Bahamas er en anden eksotisk nytilføjelse til Rabbits-truppen. Han spillede sidste sæson i den danske 1. division for Holbæk.

- Aaron glæder vi os rigtigt meget til at se i ligaen. Vi tror virkelig på, at Aaron har et stort potentiale til at blive en dygtig spiller for holdet. Derfor valgte vi også at indgå en to-årig aftale, så vi kan have glæde af hans mange kompetencer de næste to sæsoner, siger Troels Mortensen.

- Han er en dygtig power-forward/center, som ikke gør tingene sværere, end de er. Han har gode bevægelser, og der sidder en god motor på ham, som gør ham til et spændende bekendtskab.

Knapt så stort er kendskabet til den bahamanske spiller hos Bejamin Hald.

- Han er en lidt spøjs spiller, fordi han kommer fra et lavere niveau. Han er atletisk og en stor spiller, så han har alle de fysiske egenskaber til at være en god spiller. Men han har ikke bevist sig på niveau med de andre spillere, så for mig er han et rimeligt stort spørgsmålstegn.

Annonce

Og så en dansker

Sidste nye navn på holdkortet er danske 26-årige Oliver William Stroh.

- I vores øjne har Oliver potentiale til at blive en af ligaens bedste forsvarsspillere i den her sæson. Vi ser til træning, at Oliver kæmper benhårdt og sætter en ære i at lukke ned for modstanderen. Han skal påvirke vores spil med en masse energi og være med til at løfte vores defensive formåen, siger direktør Mortensen.

Lidt mere beskeden er eksperten Benjamin Hald.

- Han havde nogle rigtig gode sæsoner i Herlev Wolfpack for to og tre sæsoner siden i Pro-B. Så skulle han tage et skridt op for Randers i Pro-A sidste sæson, men han havde ikke sin bedste sæson. Han gik fra et pointgennemsnit på 12 til 4. Han har stort potentiale, men jeg tror ikke man skal forvente ham som starter, og at han bliver en af stjernerne.

Annonce

Semifinalen virker ikke urealistisk

Svendborg Rabbits har meldt ud, at man vil tilbage i det sjove selskab ved at deltage i semifinalerne både i Basketligaen og i pokalturneringen. Ekspert Hald istemmer. Det burde være muligt at slutte blandt de fire bedste Pro-A-hold, når der kun er fem.

- De skal bare undgå at være det ringeste Pro-A-hold. De kommer til at kæmpe for den fjerdeplads, men det er bestemt ikke urealistisk. Men det er kontinuiteten, der skal bære det hjem for dem, afslutter Benjamin Hald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce