Annonce
Fyn

Generobringen af genbrugspladserne: Ingen faldne og ingen sårede

Niels Erik Nielsen var den første til at skille sig af med haveaffaldet, da genbrugspladsen i Otterup genåbnede. Foto: Michael Bager
Den operationelle generobring af de nordfynske genbrugspladser forløb smertefrit. Da igangsætningen med højt læssede trailere begyndte klokken 10.00 torsdag i både Otterup, Søndersø og Bogense, virkede alle involverede til at være i fuld kontrol.

Nordfyn: Ingen faldne og ingen sårede.

Den operationelle generobring af de nordfynske genbrugspladser forløb smertefrit. Da igangsætningen med højt læssede trailere begyndte klokken 10.00 torsdag i både Otterup, Søndersø og Bogense, virkede alle involverede til at være i fuld kontrol. Budskabet fra den kommunale kommandobro om ikke at storme frem i en stor bølge, straks lågerne blev åbnet, var forstået og blev efterlevet.

I forreste frontlinje ved pladsen i Otterup befandt Niels Erik Nielsen sig. Han ankom til stedet en halv time før åbningen. I traileren lå der sække med græs. Det havde ligget der så længe, at det var begyndt at lugte. Niels Erik Nielsen ønskede derfor at komme af med det så hurtigt som muligt.

Annonce

Havde der fortsat været lukket, havde vi også klaret det. Men vi har trængt til at komme af med affaldet. Det er begyndt at rådne, og jeg kan ikke lade være at tænke på, at det også kan tiltrække mus og rotter.

Anne-Marie Hansen, glad bruger af genbrugspladsen i Otterup

Jesper tog en chance

Klokken 9.45 bestod køen af ni biler. Alle med en påspændt trailer. Jesper Nielsen, der er håndværker og for tiden går hjemme på grund af faren for coronavirus, havde taget lidt en chance.

- Jeg vidste ikke, hvor mange der ville være herude. Jeg frygtede lidt, at der ville være kø helt ned til rundkørslen. Så var jeg kørt hjem igen, sagde han og konstaterede, at alt foregå roligt.

Nogle fordrev ventetiden med at læse avis, andre med at fordybe sig i deres telefoner, mens nogle småsnakkede. Jesper Nielsen benytter den ufrivillige pause fra sit arbejde til at indrette det hus, han for nylig har købt. Derfor gav det også god mening, at traileren var mere fyldt med gamle brædder end med haveaffald.

Nu med rygmærker

Kiggede man ind gennem lågen til genbrugspladsen, var der ikke et øje at se. Klokken 10.01 skete der noget. To mænd kom frem og åbnede efter de næsten tre uges lukning. Kun et begrænset antal bliver blev lukket ind ad gangen. I alt endte der med at holde 14 biler i kø.

"Hold afstand - vi arbejder sammen, men hver for sig", stod der på de rygmærker, som medarbejderne var blevet udstyret med. Der var hverken grund til at hæve stemmen eller på anden måde være bidske. Alt foregår ganske fredsommeligt, og som det blev bemærket, så er der mere travlt ved påske - og at der på en normal åbningsdag som regel også altid holder bilister og venter på at komme ind.

14 biler, hovedparten med trailere, holdt klar, da genbrugspladsen i Otterup genåbnede torsdag klokken 10.00. Foto: Michael Bager

Én af flere ture

Inde ved haveaffaldet stod blandt andre Anne-Marie Hansen.

- Jeg har ligeså meget haveaffald tilbage derhjemme, så jeg skal mindst en tur mere herud i dag, sagde hun, mens den fyldte trailer blev tømt.

- Havde der fortsat været lukket, havde vi også klaret det. Men vi har trængt til at komme af med affaldet. Det er begyndt at rådne, og jeg kan ikke lade være at tænke på, at det også kan tiltrække mus og rotter.

Anne-Marie Hansen og de øvrige besøgende opholdt sig i behørig afstand af hinanden. Ja, i væsentlig større afstand end man eksempelvis oplever det i supermarkeder for tiden. Hun og de andre følte sig da også ganske trygge. Den kollektive sindsstemning var, at de bare var glade for at komme af med det affald, der havde hobet sig op.

Hos Nordfyns Kommune var Henrik Boesen, direktør for Teknik, Erhverv og Kultur, også en glad mand.

- Det er gået så fint. Der har ikke været nogen nævneværdig kø nogle steder. Det virker til, at borgerne har taget anvisningerne om måske at vente en dag eller to med at tage på genbrugspladsen til sig.

Ved pladsen i Søndersø var der for en sikkerheds skyld hidkaldt assistance fra Hjemmeværnet, men det blev også for dem "en stille dag på kontoret".

Anne-Marie Hansen havde længtes efter, at genbrugspladsen igen åbnede. Omvendt havde hun også taget det i stiv arm, havde der fortsat været lukket. Foto: Michael Bager
Medarbejderne på de tre nordfynske genbrugspladser var blevet udstyret med "rygmærker". Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce