Annonce
Fyn

Generationsskifte på vej i Strøjer Tegl: 33-årig søn får det daglige ansvar

Familien Strøjer – fra venstre er det Christian Strøjer Hansen, Jørgen Strøjer Hansen, Karen Strøjer Hansen og Joachim Strøjer Hansen. Pr-foto: Strøjer Tegl
Sjette generation får nu ansvaret for at drive Strøjer Tegl videre.

Vedstårup: Strøjer Tegl gennemfører inden længe et ventet generationsskifte.

Pr. 1. januar 2021 sætter 33-årige Joachim Strøjer Hansen sig i spidsen for teglværksvirksomheden, der har eksisteret i omkring 150 år. Dermed overlader Jørgen Strøjer Hansen, 72 år, roret til sjette generation.

- I nu seks generationer har Strøjer-familien produceret millioner af mursten til parcelhuse, store byggeprojekter som Ørestaden og til eksportmarkedet. Et generationsskifte er gennemført på ejersiden, hvor næste generation har overtaget en del af ejerskabet i form af Joachim og Christian Strøjer. Deres far Jørgen Strøjer Hansen, der stadig ejer en bestemmende aktiepost i virksomheden, står fortsat i spidsen for virksomheden som administrerende direktør, skriver Strøjer Tegl i en pressemeddelelse.

Annonce

Jørgen Strøjer Hansen har haft det daglige øverste ansvar for virksomheden i 52 år. Om små fjorten dage rykker det ansvar videre til 33-årige Joachim Strøjer Hansen.

Løbende generationsskifte

Han er uddannet maskiningeniør fra Aarhus Universitet og er medstifter af den digitale bank og vækstvirksomhed Lunar, hvor han i de seneste fem år har haft en ledende stilling. Han fortsætter ifølge Strøjer Tegl med at være en del af Lunar i en mere rådgivende rolle.

- Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig det daglige ansvar for den virksomhed, som min far har udviklet gennem mange årtier. Jeg glæder mig til sammen med de dygtige medarbejdere at kunne videreudvikle Strøjer Tegl til gavn for kunder, medarbejdere og alle andre interessenter, siger Joachim Strøjer Hansen ifølge pressemeddelelsen.


Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig det daglige ansvar for den virksomhed, som min far har udviklet gennem mange årtier

Joachim Strøjer Hansen


Joachim Strøjer Hansen vil være godt hjulpet af blandt andre direktør Kasper Damsø, der har været i virksomheden i en årrække, og som fortsætter.

Strøjer Tegl har løbende arbejdet med generationsskiftet. Tidligere på året overtog sønnerne således den eksklusive bilsamling som Jørgen Strøjer Hansen har oparbejdet gennem mange år.

- En stor del af bilerne har hidtil været mine private. Det er lidt atypisk, at jeg har ejet alle bilerne, så nu har vi fået lidt mere struktur på. For at de (sønnerne, red.) kan overtage bilsamlingen, som har en vis værdi, er det smartest at få det lagt ind i teglværket, og så har vi betalt arveafgiften for det for at sige det rent ud, sagde Jørgen Strøjer Hansen dengang til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Rettidig omhu

Faren glæder sig i dag over, at næste generation nu kommer til:

- Jeg er glad på flere måder. Dels er det trist at se mange virksomheder skifte fra privatejet til ejet af koncerner eller kapitalfonde. Jeg er stolt over at lade det gå videre til næste generation, og at vi er nået så langt, som vi er og har gennemgået de kriser, vi har, siger Jørgen Strøjer Hansen.

- Mit ordsprog har altid været rettidig omhu. Det er det at aflevere det til en ung mand på 33 år. Han skal ikke vente, til han er 50 år, før han skal overtage. Det er ret vigtigt, at han som ungt menneske kommer ind i virksomheden, siger faren, der selv var blot 20 år, da han overtog firmaet.

Strøjer Tegl er en virksomhed i pæn fremgang. Tidligere på året beskrev avisen, at coronakrisen ikke satte en nævneværdig stopper for det, da der fortsat var stor efterspørgsel på mursten til diverse byggeprojekter.

Jørgen Strøjer Hansen oplyser, at virksomheden når op på 60 millioner solgte mursten i 2020. Det er det højeste antal nogensinde. Og man sidder på omkring 20 procent af markedet.

Virksomheden kom ud af 2019 med et plus på på 16,9 millioner kroner, og egenkapitalen voksede samme år til 99,7 millioner kroner.

Hvem ejer hvad?

Strøjer Tegl er ejet af Strøjer Holding ApS.

Ejerforholdet fordeler sig således.

Jørgen Strøjer Hansen (ejerandel: En procent, stemmeandel: 31 procent) 

Joachim Strøjer Hansen (ejerandel: 68 procent, stemmeandel: 34 procent) 

Christian Strøjer (ejerandel: 31 procent, stemmeandel: 34 procent)

Strøjer Tegl har omkring 100 ansatte, når man tæller de løstansatte med.

Snart overtager Joachim Strøjer det daglige ansvar for Strøjer Tegl. Pr-foto: Strøjer Tegl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce