Annonce
Langeland

Genbrugspladser genåbner - kun fem inde ad gangen pr. plads på Langeland

Lukkede porte mandag bliver afløst af åbne fra tirsdag. Men med regulering af besøgstallet. Foto: Finn Eriksen
Hjemmeværn skal regulere trafikken og adgangen, og alle står til ansvar over for politiet

LANGELAND: Haveejere og andre med presserende behov for at komme af med ting, der har hobet sig op, kan ånde lettede op. Genbrugspladserne på Langeland får lov at åbne portene igen fra tirsdag formiddag efter kun fem dages lukning.

Men det sker under regulering: Maksimalt fem brugere pr. plads ad gangen.

Dertil kommer, at alle tre genbrugspladser rummer separate afdelinger til haveaffald. Også her er sat en begrænsning på, så højest fem gæster ad gangen kan tømme bagagerum og/eller trailer med grene, græs og andet, der har været god tid og flot vejr til at fjerne i de seneste par uger.

Med andre ord vil i alt 30 personer ad gangen kunne skaffe sig af med genanvendeligt affald.

- Det er med forbehold for, at vi lige skal have alle formaliteter og tilladelser på plads, og når de er det, så vil tingene køre som normalt, udover den nødvendige regulering af antal brugere på pladsen. Her begynder vi på en konservativ måde, og så holder vi nøje øje med udviklingen og kan øge antallet eller sætte det ned, hvis der bliver behov for dette, forklarer direktør i det kommunale selskab, Langeland Forsyning A/S, Lars Birk Rasmussen.

Annonce
- Her begynder vi på en konservativ måde og holder nøje øje med udviklingen. Lars Birk Rasmussen, direktør Langeland Forsyning A/S

Regulering

Langelands genbrugspladser valgte at lukke torsdag formiddag sidste uge efter en ifølge direktøren bekymrende udvikling, hvor der kom flere og flere på genbrugspladserne, selvom henstilingen lds, at man kun måtte komme med det allermest nødvendige.

Desuden kneb det med at holde den fornødne afstand, og nogle var henne og prikke ansatte på skulderen, og da Langelands genbrugspladser midt i sidste uge var de eneste åbne på Fyn, kom der folk langvejs fra for at aflevere deres affald. Det var baggrunden for at lukke helt.

Ved genåbningen tirsdag vil regulering af trafikken og adgangen til pladsen blive forestået af det lokale hjemmeværn, der har taget positivt imod forespørgslen, og i sidste ende arbejder alle under anvisninger fra Fyns Politi.

- Politiet sørger for, at meldingerne på Fyn bliver ens, siger Lars Birk Rasmussen.

Der er arbejdet hen over weekenden med at tilrettelægge åbningen.

- Vi havde forudset denne situation efter, at mange gode kræfter ad forskellige kanaler har opfordret til det her. Det gælder både Dansk Affaldsforening og Kommunernes Landsforening samt jo forleden den fælles henvendelse fra alle 10 fynske borgmestre, nævner Lars Birk Rasmussen.

Ansvarlig opførsel

Forsyningsdirektøren opfordrer alle til at vise ansvarlig opførsel og ikke mindst holde afstandskravene til andre - det gælder både til øvrige brugere og de ansatte. Samt at man spritter sig af både før og efter besøget på genbrugspladserne med egen sprit.

Og så behøver ikke alle fare ud fra første færd og skabe lange køer, men må have tiltro til, at man nok skal komme til på et tidspunkt.

I Horsens kom det søndag ifølge DR til kæmpe køer, da den østjyske by "tyvstartede" på sin største genbrugsplads og åbnede søndag kl. 7. Allerede inden kl. 6 var der lang kø af biler med trailere, og folk havde i forvejen mistet en times nattesøvn på grund af sommetid. Med andre ord var der en glubende trang til at komme på genbrugsplads.

Tilbage til det lokale. Langeland Forsyning får trykt nogle særlige veste, som de ansatte skal bære, med budskabet om, at man skal holde afstand, og at man arbejder sammen ved at være hver for sig i denne tid.

Bemandingen er som hidtil to ansatte i Rudkøbing, en i Helsned og en i Lejbølle.

Åbningstiderne

Genbrugspladsen i Rudkøbing:

Mandage-fredage kl. 10-18

Lørdage-søndage kl. 10-16.

Genbrugspladserne i Helsned og Lejbølle, samme tider begge steder:

Tirsdage, torsdage og lørdage kl. 10-16

Skiltene om lukning kommer ned fra tirsdag. Foto: Finn Eriksen
Alt vil være normalt med undtagele af, at kun fem brugere må være inde på pladsen ad gangen. Foto: Michael Lorenzen
Hvis man kan vente i tiltro til, at man nok skal komme til senere, vil det være en god idé. Og ellers er hjemeværnet på plads til at dirigere trafikken fra tirsdag. Foto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce