x
Annonce
Ærø

Genbrugsplads ramt af coronaberedskab: Husmarken lukket for private

Private, der vil af med affald på Husmarken, kommer til at vente mindst 14 dage. Arkivfoto
Som en del af Ærø Kommunes coronaberedsskab har man valgt at lukke Ærøs genbrugsplads for alle private brugere. Flere af de kommunale toiletter er også blevet ramt af den usædvanlige situation.

Ærø: Private, der tager turen til Husmarken for at komme af med affald, kommer til at køre forgæves de næste 14 dage frem.

Adgangen til genbrugspladsen er nemlig lukket for almindlige, private brugere.

- Den er ikke på listen over de kritisk nødvendige funktioner at holde åbne for private borgere. Men vi har fortsat et tilbud om vægt og aflevering af erhvervsaffald, så den del er stadig åben, fortæller teknisk direktør ved Ærø Kommune Kirsten Johansen.

Den almindelige afhentning af husholdningsaffald er ikke blevet berørt at den kommunale neddrosling af aktiviteter på grund af coronasmitten.

- Nej, man vil stadig få afhentet husholdningsaffald og også det genanvendelige affald, forsikrer Kirsten Johansen, som også understreger, at den kommunale storskraldsordning heller ikke umiddelbart bliver berørt af den usædvanlige situation.

- Den kører igen i april, og jeg regner ikke med, at der bliver nogen problemer på den kant. Der behøver jo ikke være andet end den ene vognmand, der indsamler, til stede, lyder vurderingen fra Kirsten Johansen.

Hun kan samtidig fortælle, at Ærø Kommune har måttet lukke for adgangen til flere af de offentlige toiletter på havnen i Marstal.

- Det handler om at kunne servicere de toiletter, vi har, både med tilstrækkeligt mængder sæbe og så med helt almindelige vedligeholdelse og rengøring, man er forpligtet til. Og det med sæben er vigtigt at understrege. Vi har kun sæbe og ikke håndsprit på vores offentlige toiletter, så hvis man skulle have de tanker, så er der altså ikke nogen grund til at køre rundt og se, om man kunne få noget "gratis" sprit på vores toiletter, siger Kirsten Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Er jeg alene om at opfatte statsministeren budskab nærmest som en ordre?

Læserbrev: Jeg rejste 3. marts til Malaga, Spanien, på fire ugers ferie. Efter en uge startede så de de dårlige nyheder hjemmefra. Den 12. marts så vi på dansk fjernsyn statsministeren fortælle os, og alle danskere, at vi skulle komme os hjem hurtigst mulig. Ikke i panik, men så hurtig det kunne lade sig gøre. Vi havde retur til Danmark den 31. marts, men efter at statsministerens budskab blev gentaget af samtlige ministre, der kom på skærmen, bestemte vi os for at ændre vore billetter og fik omsider plads 19. marts. Vi var af den overbevisning, at vi havde gjort det som gode, lovlydige borgere skal gøre. Vel hjemme og i karantæne kontakter jeg så Top Danmark, hvor jeg har en rejseforsikring, og da fik jeg lidt af en overraskelse. Top Danmark siger, at de ikke vil refundere mine nye billetter, siden det ikke er udstedt evakueringsordre fra Spanien, men kun var en opfordring fra statsministeren. Er det mig, som er helt forkert på den? Når jeg ser på situationen i Spanien i dag, så er jeg overlykkelig over statsministerens budskab, og at vi fulgte hendes besked. Vil Top Danmark virkelig, at jeg skulle sidde i Spanien og afvente min hjemrejse den 31. marts? Er jeg alene om at opfatte statsministeren budskab nærmest som en ordre?

Danmark

Udlejere slår hårdt tilbage mod butikskæder, der nægter at betale husleje

Annonce