Annonce
Nyt om navne

Genbrugsnørd er ny udviklingskonsulent for fynske genbrugsbutikker

41-årige Astrid Skou Nyeng, betegner sig selv som én af Danmarks største genbrugsnørder, er nyudviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker i Faaborg, Haarslev, Ringe, Svendborg, Middelfart, på Thriges Plads og Vindegade i Odense, Haderslev og Vojens.

Hendes store hobby er at lede efter genbrugsfund i landets genbrugsbutikker. En hobby, hun nu også kan beskæftige sig med professionelt. Astrid Skou Nyeng er til genbrug frem for forbrug.

- Jeg kører gerne langt efter en god genbrugsbutik, og i vores familie er det en fast del af vores ferie, hvor end vi er, at vi skal lede efter gode genbrugsbutikker. Så jeg har efterhånden set en del, og glæder mig meget til at hjælpe og inspirere de frivillige ude i butikkerne, siger Astrid Skou Nyeng.

Astrid Skou Nyeng har ikke blot interesse for genbrug, hun har også stor faglig erfaring med projektledelse, drift og servicekvalitet, rekruttering og er uddannet eksamineret coach med speciale i organisationer. Alle kompetencer som bliver bragt i spil, når hun som udviklingskonsulent for ni genbrugsbutikker på Fyn og i Sønderjylland skal inspirere og støtte de frivillige i udviklingen af butikkerne, den daglige drift, markedsføring og rekruttering af nye frivillige.

Hun har arbejdet med drift og salg igennem store dele af sit arbejdsliv og har også arbejdet med frivillighed og engagement blandt andet på Syddansk Universitet, i et formidlingsprojekt i Danmarks Radio og som frivillig hos Ungdommens Røde Kors.

Hun har en kandidatgrad i kommunikation fra Roskilde Universitet og har forladt et job som specialkonsulent ved Syddansk Universitet i Odense for at blive ny udviklingskonsulent for Danmissions genbrugsbutikker.

Astrid Skou Nyeng, der bor med sin mand og to piger på 9 og 12 år i Middelfart, har allerede været rundt og møde de frivillige, der står for den daglige drift i de butikker, som hun nu er blevet konsulent for. Hun ser frem til et udbytterigt samarbejde med de frivillige og til at være en del af det vigtige arbejde med at udvikle Danmissions genbrugsbutikker.

- Vi befinder os i en tid, hvor der er en stor bevidsthed om bæredygtighed, miljø og fælles ansvar for vores klode. Det er en gylden mulighed for, at vores genbrugsbutikker kan tiltrække endnu flere kunder, der vil støtte en god sag og passe godt på miljøet, siger Astrid Skou Nyeng.

For hende handler genbrug ikke bare om at gøre et godt fund til en fornuftig pris, men i lige så høj grad også om at være med til at give genbrugstanken videre til sine børn og medmennesker.

- Der ligger en kæmpe værdi i det at give videre. At kunne aflevere sine brugte ting et sted, hvor andre kan give dem nyt liv, hvor mine børn kan vide, at deres legetøj kommer videre til andre børn, og hvor det, vi ikke længere har brug for, gør gavn på ny. Den tankegang vil jeg gerne være med til, at vi får sat endnu mere fokus på ude i genbrugsbutikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Dødsfald For abonnenter

Dødsfald: Keramiker, aktivist og Tvind-mand - inden han tog afstand fra Amdi

Carsten Ringsmose, Sletterød ved Harndrup, er død, 77 år. En omstridt, meget aktiv debattør, aktivist som ung, keramiker, tidligere Tvind-leder og meget andet er borte med Carsten Ringsmoses død. Som ung var Carsten optaget af frømandsdykning og blev ansat hos Fyns Svejseteknik, der forhandlede dykkerudstyr. Interessen førte til venskaber i Motorbådsklubben Frem, senere i Sejlklubben Fjorden og Odense Sejlklub, ligesom han var medstifter af Frømandsklubben Neptun. I 1963 flyttede han i Huset på Hunderupvej i Odense, en patriciervilla, der rummede et kollektiv med blandt andre Mogens Amdi Petersen, den senere Tvind-frontfigur. Carsten ragede noget uklar med Mogens Amdi om sit keramikværksted og flyttede ud af Huset til Albanigade 17 sammen med sin læremester Flemming Ritz. I disse år deltog Carsten i en del aktivisme, der for eksempel handlede om at få handlende til ikke at sælge varer fra apartheidlandet Sydafrika. I 1965 købte Carsten og Flemming Ritz sammen med Peter Tybjerg det nedlagte Jægersminde Mejeri i Fjelsted, men det var først ægteskabet med en anden keramiker, Birgit Andersson, der gav det afgørende skub i keramik-karrieren. De blev medlemmer af og leverandører til Den Permanente og Håndarbejdets Fremme. En ansættelse på Kunsthåndværkerskolen kom i 1969, inden Mogens Amdi Petersen og Carstens veje igen krydsedes et par år senere. Keramikeren var med til at starte Den Rejsende Højskole i Ulfborg, blev formand for bestyrelsen i den selvejende institution, der på den tid i mange kredse ansås for en betydningsfuld nyskabelse. I starten af 1970'erne startede Carsten på Odense Universitet og tog senere en socialvidenskabelig kandidateksamen sideløbende med undervisning på Båring og senere Kolding Højskole. Fra 1977 og fem år frem hed arbejdspladsen Det Nødvendige Seminarium, Tvind-imperiets andet ben i Ulfborg. Det var i de år, hvor Amdi forsvandt fra offentligheden og kritikken af Tvind tog til. Man så skolen som meget topstyret og sektlignende. Carsten tog konsekvensen og stoppede som underviser og bestyrelsesformand. Siden fulgte oprettelsen af en skole og et skibsprojekt for adfærdsvanskelige børn og unge, og i det hele taget havde han gennem årene megen fokus på børns opvækst. Han var således forfatter til bøger og bidrag til bøger om børns, familiers og institutioners forhold og forskede i børns dødsulykkesårsager. Det hele med baggrund i tilknytningen til Center for Småbørnsforskning. Et halvt hundrede kronikker i Fyens Stiftstidende samt flere i andre aviser samt en hel stribe debatindlæg vidner om en voldsom lyst og vilje til at komme ud med sine synspunkter om mange emner. Skarpt skåret og skrevet, så der sagtens kunne udvikle sig en disput med andre debattører i avisens spalter over flere omgange. /RAS

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce