Annonce
Ærø

Genåbning med malurt i bægeret

Bio Andelen gør klar til at åbne op på torsdag, men for Fitness Ærø betyder genåbningen alligevel fortsat nedlukning. Foto: Linea Andersen
Torsdag den 6. maj rykker vi endnu et skridt tættere på en normal hverdag, når teatre, biografer og fitnesscentre igen må slå dørene op, men genåbningsplanen gør det ikke muligt for alle at åbne.

Ærø: Torsdag den 6. maj åbner landet endnu en gang mere op. Denne gang er turen blandt andet kommet til biografer, spillesteder, teatre og fitnesscentre. På Ærø er der delte meninger om genåbningsplanen, for mens Ærøs biograf, Bio Andelen, glæder sig til at byde biografgæsterne indenfor på torsdag, ser det noget anderledes ud for fitnesscentret i Marstal, som har valgt ikke at slå dørene op på den store genåbningsdag.

- Måden, der genåbnes på, giver ingen mening, siger Flemming Skov, der er ejer af Fitness Ærø.

- Vores center kan ikke bruge det til noget som helst. Vi kan ikke åbne under de restriktioner, de har besluttet sig for.

Annonce

Indendørs idræt og fitnesscentre må åbne for personer over 18 år, som kan fremvise coronapas. Samtidig er der krav om, at fitnesscentre skal være bemandede i åbningstiden for at kunne kontrollere de besøgendes coronapas og sørge for tiltag, der forebygger smitte, såsom afspritning. Så alt imens fitnesskæder og større fitnesscentre landet over er gået i gang med rengøringsmidler og støvsugere for at være klar til genåbningen, vil træningsudstyret hos Fitness Ærø fortsat stå urørt.

- Vi er meget kede af, at vores brugere ikke kan komme i gang, men vi kan ikke se os selv åbne i den situation, vi er sat i lige nu. Det ville være uforsvarligt. Centret er ikke økonomisk så stærkt, at vi kan sætte en kontrollør på dernede. Det er ubemandet, og det bliver det ved med at være, siger Flemming Skov.

Anderledes lyder tonen hos Bio Andelen, hvor man er i fuld gang med forberedelserne til den store genåbning.

- Vi glæder os rigtig meget til at åbne. Alle operatørerne glæder sig til at komme i gang. De har savnet det, siger Sten Lauritsen, der er bestyrelsesformand for foreningen Andelen.

Håber på lempelser

For spillesteder, biografer, teatre og lignende gælder det, at de må genåbne med krav om coronapas og med op til 2000 tilskuere i sektioner af 500 personer. Kravene i genåbningsplanen betyder ikke de store ændringer for Ærøs biograf, der har planer om at fortsætte på samme måde, som de gjorde, inden de måtte lukke ned i december.


Er det farligere at gå i fitnesscenter end at gå i storcenter? Det tror jeg ikke.

Flemming Skov, indehaver af Fitness Ærø


- Vi gør det på samme måde, som før vi lukkede ned, hvor vi kun lukker 25 personer ind. Vi har taget halvdelen af vores stole ud, så der er et sædes afstand mellem folk, når de sidder i biografsalen, og så har vi sat skilte op, hvor der står, at man maksimalt må være otte i foyeren, så man sørger for at holde afstandskravene. Og så skal alle selvfølgelig have mundbind på, indtil de sidder ned i salen. Det nye for os er jo så, at gæsterne skal have coronapas, siger Sten Lauritsen.

Selvom genåbningen for nogle vil betyde, at der skal indsættes ekstra personale, er det ikke tilfældet hos biografen.

- Biografen er så lille. Fra døren til billetlugen er der tre-fire meter, så vi tjekker coronapas i billetlugen, siger Sten Lauritsen.

Flemming Skov håber, at restriktionerne lempes, så folk igen kan komme til at træne i centret.

- Vi længes da alle sammen efter at få det åbnet igen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er en organisation, der blander sig i det og siger, at de må finde en anden løsning for de ubemandede centre, for vi er jo langt fra det eneste center uden bemanding i Danmark. Forhåbentlig finder de en anden løsning, ligesom de nu har gjort omkring bordbestilling på restauranterne, siger Flemming Skov og fortsætter:

- Er det farligere at gå i fitnesscenter end at gå i storcenter? Det tror jeg ikke.

Selvom Flemming Skov er ærgerlig over ikke at kunne åbne under de nuværende omstændigheder, så respekterer han genåbningsplanen.

- Der er ikke noget at gøre ved det. Jeg kan ikke forsvare at åbne op og så være ligeglad, det kunne jeg aldrig finde på. Hvis jeg ikke kan styre det, er det bedre at holde det lukket, indtil der kommer nogle andre restriktioner, eller de lemper på det, siger han.

Genåbningen på torsdag betyder også, at alle elever i grundskolen og på erhvervsuddannelserne kan vende tilbage på fuld tid. Ligeledes kan afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser møde i skole på fuld tid.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce