Annonce
Svendborg

Genåbning: Højskoleforstander har fået smilet tilbage

Det er lidt over et år siden, at Gymnastikhøjskolen i Ollerup og forstander Uffe Strandby kunne indvi den nye store hal, Ollerup Arena. Den har ikke været særlig meget benyttet de seneste to en halv måned, men nu er der udsigt til liv i den igen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup havde onsdag fået foretræde for Folketingets Kulturudvalg for at presse på for en genåbning af højskolerne, men det blev aflyst, og senere samme aften fik landets højskoler lov til at åbne igen.

Ollerup: Mundvigene hang, som de nu engang kan hænge på en højskoleforstander, som ikke har har haft en højskole at være sådan rigtig forstander for i to en halv måned, på Uffe Strandby i tirsdags.

Han var utilfreds med, at Gymnastikhøjskolen i Ollerup ligesom landets øvrige højskoler stadig ikke kunne åbne.

Han var så utilfreds, at han havde søgt og fået foretræde for Folketingets kulturudvalg dagen efter, for der var i hans øjne et åbenlyst behov for, at landets kulturpolitikere fik at vide, hvordan corona-krisen påvirkede højskolerne, og at det var nødvendigt med en nærmest øjeblikkelig genåbning.

Uffe Strandby nåede dog ikke at forberede sig synderligt meget til mødet, for tirsdag aften fik han at vide, at hans foretræde var udsat på grund af pludseligt opståede hændelser.

Og onsdag aften var det hele så ligegyldigt, da statsminister Mette Frederiksen (S) på sit pressemøde blandt andet kunne fortælle, at højskolerne måtte åbne igen den 27. maj, altså onsdag i næste uge.

Og så fik Uffe Strandby travlt.

Annonce

Alle glæder sig

For på onsdag kommer 230 højskoleelever retur.

- De glæder sig meget, og det gør vi også. En højskole er kun en højskole, så længe der er elever. Ellers er det bare nogle bygninger, siger Uffe Strandby.

Både elever og lærere skal belave sig på en noget anderledes hverdag med for eksempel indkvartering og måltider i familiegrupper, så man kan begænse risikoen for smitte.

Undervisningsmæssigt bliver det også en noget anderledes slutning end planlagt.

- Vi skruer et noget anderledes forløb sammen, hvor vi komprimerer nogle ting og udelader andre, siger Uffe Strandby.

Æder milliontab

Højskolen har fået del i hjælpepakke og lønkompensation under coronanedlukningen, men det ændrer ikke på, at gymnastikhøjskolen står til at tabe omkring to millioner kroner.

- Det må vi bære. Det er træls, men det er blevet klaret med banken, siger Uffe Strandby.

- Vi går ikke konkurs, men der er udviklingsprojekter, som vi må vente med, fortsætter han.

Til gengæld kan han glæde sig over, at søgningen ser fornuftig ud til det nye skoleår.

- De unge tror på, at det er slut efter sommerferien, og vi er klar, siger han.

Annonce
Annonce
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Må vi låne? Nej, I må få: Byråd giver fem millioner til idrætscenterudvidelse

Annonce