Annonce
forside

Gasa Group klar til flytning: Frasalg gør blomstergigant mindre

Gasa Group modtager og afsender hver dag store mængder af potteplanter på de særlige rullende reoler, der bruges i branchen. Her er det fællestillidsmand Jes Sørensen, der dirigerer blomsterne. Arkivfoto: Kim Rune

Før Gasa Group flytter ud til motorvejen, har blomstergiganten i Odense solgt og nedlagt afdelinger for at kunne blive mere effektiv i det nye transportanlæg.

Midt i december 2018 kører de første lastbiler med potteplanter til og fra Gasa Groups nye adresse i Odense-bydelen Sanderum tæt på landevejen til Assens og motorvejsafkørsel 52. Men inden da er Danmarks største eksportør af blomster blevet skåret til, så den passer til de nye lokaler.

Derfor har den store virksomhed solgt den del af forretningen, der gjorde det muligt for butikker og lignende at købe blomster på stedet i Odense, Aalborg og Aarhus - den såkaldte cash & carry-del - til virksomheden Plantas Group.

Samtidig har Gasa Group delvis nedlagt Garta, der solgte tilbehør til gartnerier, og viderefører kun en del af de hidtidige aktiviteter. Til gengæld har man fra 1. december opkøbt Florex Export, der fokuserer på Sverige.

Gasa Group Holding A/S

Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 30 27 29 00

Direktion: Daniél Vesterlund og Claes Riber

Bestyrelse: Hans Christian Korsgård Madsen (formand), Thomas Marstrand (næstformand), Kristian la Cour og Lars Aage Sørensen samt Flemming Røigaard-Petersen, Jens Kjær Hermansen og Carsten Brendholdt (medarbejdervalgte)

Ejere: Erhvervsinvest (80 pct.), DLG (20 pct.)

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 2.369 millioner kroner (2016: 2.349)

Overskud af drift (EBITDA): 47 millioner kroner (2016: 36)

Overskud før skat: 27 millioner kroner (2016: 28)

Overskud efter skat: 22 millioner kroner (2016: 25)

Egenkapital: 182 millioner kroner (2016: 158)

Antal medarbejdere: 407 (2016: 423)

Mindre men effektivt

- I forbindelse med flytningen vil vi være mere fokuseret, så hele opsætningen på den nye adresse kan fungere så effektivt som muligt. Der er ikke rigtig nogen sammenhæng mellem vores kerneforretning og cash & carry-salget, og samtidig kunne vi få en gevinst på at sælge denne del, siger Daniél Vesterlund.

Han har ansvaret for salg og logistik og udgør sammen med økonomidirektør Claes Riber Gasa Groups øverste ledelse efter at administrerende direktør Niels Søren Rasmussen stoppede ved årsskiftet.

- Vores nye domicil bliver væsentligt mindre, end det nuværende i Bolbro, men det bliver mere moderne og mere effektivt, og så er det indrettet til vores nuværende aktivitet i modsætning til de gamle bygninger, siger Daniél Vesterlund.

- Hele branchen vil komme til at få gavn af den nye bygning og det nye område, siger han.

Nybyggeriet bliver på omkring 20.000 kvadratmeter, heraf en hal på 11.000 kvadratmeter, lager på 6.000 kvadratmeter og 3.000 kvadratmeters administration. I Bolbro, hvor der nu skal være boliger, har Gasa Group 52.000 kvadratmeter. Store dele af året er ikke alle kvadratmeter i brug.

Annonce

Containere sendte overskud ned

Især frasalget af cash & carry-delen har betydet, at omsætningen i 2017 kun er steget meget beskedent. Hvis man alene ser på de aktiviteter, der stadig er i virksomheden, er stigningen ifølge virksomheden meget mere markant.

- De danske produkter er de vigtigste for os, men derudover er vi det eneste selskab, der har et ben i både Danmark, Holland og Tyskland. Det giver en bred palet af produkter, og i 2017 lykkedes det os for alvor at få den palet ud på alle markederne, siger Daniél Vesterlund, der også havde gavn af sidste års forårsvejr.

Ifølge en pressemeddelelsen fra koncernen steg overskuddet fra driften markant til 47 millioner kroner - 11 millioner mere end i 2016. Imidlertid er tallet på bundlinjen blevet lidt mindre - resultatet blev i 2017 27 millioner kroner før skat - en millioner mindre end året før. Årsagen er dels et lavere resultat i firmaet Container Centralen, som Gasa ejer halvdelen af og dels større netto finansudgifter.

Gasa Group blev i december 2017 solgt fra landmandsselskabet DLG til kapitalfonden Erhvervsinvest, der meddelte, at man ikke havde planer om at ændre på virksomheden.

Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce