Annonce
Svendborg

Gang i den i Svendborgs butikker: - Folk stod næsten og rev i dørene, da vi mødte ind i morges

Mandag 1. marts blev dagen, hvor de svendborgensiske butikker atter måtte åbne for kunder. Det benyttede mange sig af. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Mandag 1. marts måtte Svendborgs forretninger atter åbne for besøgende kunder, og det benyttede mange sig af. Avisen har taget temperaturen på butikkerne og talt med nogle af de mange handlende.

Svendborg: Det er længe siden, at gadebilledet har været så levende, som det var mandag 1. marts.

I bymidten vrimlede det med folk med poser i hænderne, og foran flere af butikkerne var der kødannelse. Havde det ikke været for de mange mundbindsbærende mennesker, skulle man næsten tro, at coronavirus ikke fandtes.

Fyns Amts Avis har mødt nogle af byens butiksmedarbejdere, der denne mandag atter kunne møde ind på arbejde, og alle er de enige om en ting. De har haft travlt.

1 Helle Windeløw, medarbejder i Milano

Helle Windeløw, der arbejder i Milano i Svendborgs gågade, fortæller, at dagen er foregået stille og roligt, selvom der har været nok at se til. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Vi har ikke kedet os i dag, konstaterer Helle Windeløw med glimt i øjet. På trods af, at der har været travlt i forretningen, meddeler hun, at hele ståhejet er foregået i god ro og orden.

- Folk tager det stille og roligt, og vi har ikke haft problemer med at overholde retningslinjerne. De trænger jo bare til at komme ud.

2 Bjarne Elmegaard og Trine Svith, handlende

Bjarne Elmegaard og Trine Svith har længe ventet på at komme ud at handle, så deres nye hus kan få en opgradering. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- For en måned siden overtog vi vores nye hus, så vi har jo gået og ventet på, at vi kunne komme ud og købe lidt ind. Vi skal i hvert fald have købt noget til køkkenet, siger Bjarne Elmegaard.

- Ja, og i morgen tager vi en tur til Odense, så vi også kan få os nogle nye møbler, istemmer Trine Svith grinende.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det er forsvarligt at handle på en dag som denne, er svaret klart.

- Det er okay, at her er lidt mange mennesker. Vi passer jo godt på, og vi tjekker også, om der nu er for mange mennesker i butikkerne, inden vi går ind, lyder det fra Bjarne Elmegaard.

3 Yvonne Isaksen, medarbejder i Nicoline Sko

Yvonne Isaksen fra Nicoline Sko er glad for at være tilbage på arbejde. Også selvom der er travlt. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Der har været kunder her hele tiden, så det er gået godt. Der var lidt kø i starten, men ellers har det ikke været galt. Folk kommer lidt forskudt, så der har hele tiden været plads nok.

- Der er måske nogle kunder, der venter med at handle, så jeg forestiller mig, at vi får rigtig travlt på lørdag, men det går nok, for det er rart at komme i gang igen, lyder det fra Yvonne Isaksen fra Nicoline Sko.

4 Anna Mortensen og Karen Mortensen, handlende

Anna Mortensen (tv) og søsteren Karen Mortensen er glade for, at de kan handle denne mandag. Tirsdag har deres mor nemlig fødselsdag. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Vores mor har fødselsdag i morgen, så det er meget godt, at vi kan komme ud at handle i dag, forklarer Anna Mortensen, imens hun og hendes søster Karen står i kø foran en butik.

- Det er ikke så slemt med mennesker, og det er også fair nok, at man skal stå i kø foran nogle af butikkerne, siger Karen Mortensen, inden de to søstre endelig kan komme ind i butikken.

5 Anni Hansen og Tina Hansen, medarbejdere i Tygesen

Tina Hansen (tv) og Anni Hansen fortæller, at der var gang i den, da de åbnede butikken mandag morgen. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Vi har haft en god dag, siger Tina Hansen og Anni Hansen, der arbejder i Tygesen, nærmest i munden på hinanden.

- Kunderne var allerede klar, inden vi åbnede butikken. De stod næsten og rev i dørene, da vi mødte ind i morges, griner Tina Hansen.

- Det er gået fint, selvom der har været mange her i formiddags. Vores kunder er jo lidt ældre, så de har været gode til at være opmærksomme på at overholde reglerne. Vi har ikke haft problemer med, at der har været for mange herinde ad gangen, fortæller Anni Hansen

- Vi regner også med, at der er mange, der venter med at handle til lidt senere på ugen, så vi får nok at se til. Men det er dejligt at være tilbage, konstaterer Tina Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce