Annonce
Ærø

Gammelt dansested er til salg igen: For 1,7 millioner kan det blive dit

I november 2018 var det gamle dansested Sommerlyst i Marstal åbent for gæster, da der blev holdt julemarked. Det var første gang i mange år, Sommerlyst var åbent for offentligheden. Nu er stedet til salg. Arkivfoto: Helene Thau Jackson
Den ikoniske danserestaurant i Marstal er sat til salg. Stedet trænger dog til en kærlig hånd, fortæller Jonas Kock Kristensen fra Boligmægleren.

Marstal: Med fuld musik og folk fra nær og fjern var Sommerlyst i Marstal engang stedet, man tog til, hvis der skulle ske lidt festligt.

Møde- og dansestedet, hvis hovedbygning blev bygget i 1905, vækker nok minder hos en hel del ærøboer, men stedet har i årevis været lukket for offentligheden, dog med undtagelse af det julemarked, som ejerne af stedet, Niels Hovgaard Hansen og Vibeke Kvist Pedersen, holdt i november 2018. De to overtog Sommerlyst i juli samme år, og de gik hurtigt i gang med at fjerne krat, få ryddet op og lappet de værste huller.

Ejerne fortalte dengang til avisen, at ambitionerne med stedet var at få Sommerlyst tilbage til dets storhedstid, hvor musikken atter skulle spille, og folk igen ville kunne nyde en bid mad.

Annonce


Det er et ikonisk sted for Ærø. Det er den gamle danserestaurant, og det er på mange måder romantikkens sted. Men det er også et gammelt sted, som trænger til en kærlig hånd.

Jonas Kock Kristensen, Boligmæglerne


Men nu er det gamle møde- og feststed atter til salg. Det fortæller Jonas Kock Kristensen fra ejendomsmæglerfirmaet Boligmægleren.

- Ejerne har fået et andet behov, og har derfor valgt at afhænde stedet, siger han.

En kærlig hånd

Vil man købe Sommerlyst, skal man dog være indstillet på at bruge en del kræfter på istandsættelse.

- Det er et ikonisk sted for Ærø. Det er den gamle danserestaurant, og det er på mange måder romantikkens sted. Men det er også et gammelt sted, som trænger til en kærlig hånd, fortæller Jonas Kock Kristensen.

Sådan så den gamle dansehal i Sommerlyst i Marstal ud, da stedet var åbent for offentligheden i november 2018. De nye ejere har dog fået ryddet salen mere op siden. Arkivfoto: Helene Thau Jackson

- Som man kan se på billederne, så er det især dansehallen, der trænger til en kærlig hånd, og stedet er nok for købere, som rigtig gerne vil arbejde med det, siger tilføjer han.

Ejeren før de nuværende havde også heste til at gå indenfor, hvilket også har været med til at sætte sine forfaldne spor på ejendommen, fortæller Jonas Kock Kristensen.

Annonce

Flere har vist interesse

Trods stedets stand er den 13.500 kvadratmeter store grund med tilhørende egen skov og havudsigt sat til salg til 1,75 millioner kroner. Det mener Jonas Kock Kristensen er den helt rigtige pris for stedet.

- På grund af placering og kvadratmetrene og det at der er egen skov og flot udsigt, vurderer jeg, at vi kan sælge det til den pris, siger Jonas Kock Kristensen.

Boligmægleren mener, at salgsprisen sidste gang var for lav.

- Desuden har markedet også ændret sig siden, tilføjer han.

Ifølge Boliga.dk blev Sommerlyst sat til salg i marts 2017 til næsten 1,2  millioner kroner, men blev solgt til 800.000 kroner.

Sommerlyst blev igen sat til salg i mandags, og der har allerede været interesse for stedet, fortæller Jonas Kock Kristensen.

- Vi har haft ni henvendelser på salgsmaterialet. Der har ikke været nogen fremvisning endnu, men der har været interesserede, der har ytret, at de ville det ene og det andet, og som er kommet med gode forslag (til, hvad stedet kan bruges til, red.). Og det er lige nøjagtigt dem, man skal finde, så stedet kan få genskab noget af det, som det huskes for.

I salgsannoncen påpeges det også, at Sommerlyst har gode anvendelsesmuligheder til for eksempelvis ferielejligheder, bed and breakfast og lignende.

Ejerne af Sommerlyst er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Se billederne: Svendborg-skibsværft har naboens dok i dok

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til Lemgo til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Erhverv For abonnenter

Gasværksplanerne begraves: Bibliotek spilles ind som alternativ Rema-placering

Faaborg-Midtfyn

overblikket her: Sådan er de enkelte skoler ramt lige nu - mindst 299 elever er i alt sendt hjem

Langeland For abonnenter

Firma satser på udstyr til professionelle livsnydere

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Langeland For abonnenter

Hvad er det Rema undersøger: Borgmester undrer sig over hemmelighedskræmmeri

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Sydfyn splittet før DF-valg: Langeland stemmer på Henriksen og Ærø på Messerschmidt

Ærø

Slimsavlende bramgås aflivet i Marstal: Testet positiv for fugleinfluenza

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Faaborg-Midtfyn

Bydel hårdt ramt: - Det er ikke hvert døgn, vi ser sådan en stribe tyverier

Ærø For abonnenter

Ærø-pushere deler visitkort ud til børn og 'ønsker folket god ryger': Nu reagerer mor fra Marstal

Sport

DHG-piger sultne, mens Gudme og Otterup får friweekend på grund af corona-smitte hos Aalborg EH og Roskilde

Annonce