Annonce
Fyn

Gammeldags dyder virker endnu: Møbelfabrikken Carl Hansen & Søn vinder fornem vækst-pris

Carl Hansen & Søn havde sidste år besøg af 51 avisabonnenter til et Cafe Stiften-arrangement, hvor en af deltagerne fik lov at tage den Y-stol, alle sad på, med hjem. Leif Sigvardt fra Korup i Odense var den heldige, der her får overrakt stolen af Knud Erik Hansen, adm. direktør i møbelvirksomheden i Gelsted. Foto: Peter Leth-Larsen
Møbelfabrikken i Gelsted vinder for anden gang på tre år regionskonkurrencen i EY Entrepreneur of the Year.
Annonce

Fyn: Det er ikke kun robotter, nye teknologier og anden form for fremtidsmusik, der er altafgørende, når det handler om vækst. En af erhvervslivets fornemste vækstpriser, EY Entrepreneur of the Year, går i år for regions Fyns vedkommende til møbelfabrikken Carl Hansen & Søn i Gelsted.

Den over 100 år gamle familievirksomhed med tredje generation i spidsen blev kåret ved et virtuelt arrangement onsdag aften, hvor vinderne i alle seks EY-regioner blev hædret. Det er anden gang på tre år, Carl Hansen & Søn bliver vinder af den fynske udgave af konkurrencen, idet Carl Hansen & Søn også vandt i 2017.

- Carl Hansen & Søn er et eksempel på et af de gode, danske klenodier i erhvervslivet. Nogle gange kan man godt have en tendens til at glemme det, når man hører om alt det nye, der skyder op, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og ansvarlig for EY Entrepreneur of the Year i hele landet.

De har travlt i produktionen hos Carl Hansen & Søn i Gelsted, hvor salget af danske designermøbler, bl.a. Y-stolen, er buldret frem de seneste år. Foto: Peter Leth-Larsen

Søren Smedegaard Hvid, der har base i EY's fynske hovedkvarter i domicilhuset på Odense Havn, har indgående kendskab til de fleste af de virksomheder, som klarer sig godt på Fyn. Og han fremhæver, at netop nogle af de klassiske dyder ved en familievirksomhed som Carl Hansen & Søn også er vigtige i 2020, selv om udviklingen går stærkt på mange andre områder.

De fem nominerede

Ud over Carl Hansen & Søn var følgende fire virksomheder nomineret til prisen som EY Entrepreneur of the Year i region Fyn:

Emmelev A/S, Otterup

Autorola Group, Odense

Masentia, Odense

Milling Hotels, Odense

- Virksomheder som Carl Hansen & Søn er krumtappen i dansk erhvervsliv, og det er et eksempel på en virksomhed, der er meget stærk i sin niche med en stadigt stigende eksport, og den drives med gode dyder og etik, uddyber han.

Annonce

Rekordsalg ti år i træk

EY vælger hvert år en række virksomheder ud, som er vokset markant ud fra en række givne parametre. Her har Carl Hansen & Søn i flere år været med helt fremme og vandt altså også konkurrencen i 2017.

10 år i træk har salget sat rekord i Gelsted-virksomheden, og i samme periode er omsætningen fordoblet til 673 millioner kroner i 2019. Overskuddet blev sidste år det højeste nogensinde med 37 mio. kr. før skat.


Virksomheder som Carl Hansen & Søn er krumtappen i dansk erhvervsliv.

Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og ansvarlig for EY Entrepreneur of the Year


Juryen, der blandt fem fynske kandidater valgte Carl Hansen & Søn, begrunder valget således:

- Virksomheden vækster markant. Her er tale om en familievirksomhed, der i høj grad er blevet en global spiller, og det er dygtigt gjort. Stolt håndarbejde går hånd i hånd med automatisering og nytænkning, og gamle klassiske produkter (danske designmøbler, red.) blandes flot med fokus på at skabe nye klassikere.

Annonce

Savner det fysiske møde

Søren Smedegaard Hvid er ærgerlig over, at årets kåring på grund af coronasituationen måtte foregå virtuelt.

- Vi ville gerne have afholdt de sædvanlige regionskåringer og landskåringer med fysisk deltagelse af alle, men det kunne desværre ikke lade sig gøre i år på grund af coronasituationen, siger han og fortsætter:

- Vi lægger stor vægt på at samle succesfulde virksomheder og deres ledere og lade dem inspirere hinanden og netværke i forbindelse med EY Entrepreneur of the Year. Det kunne desværre ikke lade sig gøre i år, men vi håber, at alle (over 500 virksomheder deltog, red.), der har været med til det virtuelle arrangement, har fået lidt ud af det, og så håber vi, at vi kan mødes til næste år igen.

Læs mere om EY Entrepreneur of the Year og kåringen rundt om i landet i tillægget Erhverv+, som er med avisen i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce