Annonce
Langeland

Gammel industrigrund i Rudkøbing solgt: Areal kan få rækkehuse

Den markante industribygning forfaldt mere og mere og blev til slut en sag for bulldozeren. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce

RUDKØBING: Den gamle og tomme garverigrund på Spodsbjergvej 87 i Rudkøbing er blevet solgt. Køberen er et firma, som ikke ønske sit navn offentliggjort lige nu, men som til sin tid vil fremgå af tinglysningen.

Langeland Kommunes tekniske chef, Rikke Fink, bekræfter, at kommunen har fået mindsteprisen for grunden, som lyder på 100.000 kroner uden moms.

Grunden blev genudbudt på Langeland Kommunes hjemmeside mandag, men der var tale om en intern kommunikationsfejl ifølge Rikke Fink, så andre interesserede kan altså ikke erhverve den. På kommunens vegne skrev borgmester Tonni Hansen (SF) da også salgs- og købsaftalen under umiddelbart efter kommunalbestyrelsens møde.

Rikke Fink har hørt, at køberen agter at opføre rækkehuse på grunden, som ikke er omfattet af nogen lokalplan, men i kommuneplanen er udlagt som blandet erhverv og bolig. Formentlig vil det dreje sig om tre-fire boliger.

Annonce

Var nær endt i boligretten

Spodsbjergvej 87 har en blandet fortid. Der har også i tidernes morgen for eksempel også været sodavandsbryggeri på stedet.

Den gamle industrihistorie på stedet sluttede, da det tidligere garveri  i Rudkøbing for et par år siden blev revet ned. Den markante, men forsømte fabriksbygning kunne ikke finde ny anvendelse, og skaderne var efterhånden omfattende efter nogle år uden industri og med skiftende ejere.

Langeland Kommune købte ejendommen i januar 2019 efter et forløb, hvor kommunalbestyrelsen havde sendt sagen i boligretten. Det skete efter, at Byfornyelsenævnet i begyndelsen af september 2018 ophævede en beslutning om kondemnering og nedrivning, som kommunalbestyrelsen stod bag og havde bevilget 400.000 kroner til i januar 2018.

Med købet undgik man turen i retten.

Grunden er på 1580 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce