Annonce
Søsiden

Gamle Ellen: Grisene løb rundt på fordækket

Ærøs tidligere borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, Ærøskøbing, sejlede som dreng med Ellen: - Grisene løb rundt på fordækket. Ill: Marstal Søfartsmuseum.
Ærøs tidligere borgmester Jørgen Otto Jørgensen husker fra sine drengeår overfarterne med motorfærgen Ellen til øerne og Faaborg.
Annonce
Jørgen Otto Jørgensen, Ærøskøbing har fra sine yngre år klare erindringer som overfarterne med Ellen. Den tidligere borgmester sejlede som dreng i 1950’erne med motorfærgen Ellen. Denne anden Ellen i rækken kom efter damperen Ellen og var i drift på Faaborg-Søby fra 1933 til 1960. Jørgen Otto Jørgensen nævner bl. a., at færgens firbenede medrejsende skabte liv om bord: - Jeg kan tydeligt huske, at der var grise med fra Søby. De gik løs oppe på fordækket og skulle til slagtning i Faaborg. Når vi kom til Faaborg, stod passagererne først af. Bagefter sejlede Ellen gennem havnen over til slagteriet og satte grisene af. Det var noget, der gjorde indtryk på en lille knægt som mig, fortæller Jørgen Otto Jørgensen. - Det var i det hele taget en længere rejse dengang. Vi lagde jo også til på Lyø og på Avernakø. Når jeg skulle videre til Als, skiftede jeg i Faaborg og sejlede med den gamle færge Mommark. Jo, jeg har haft denne Ellen inde på livet i mine drengeår, siger Jørgen Otto Jørgensen. Foruden Ellen-navnet har den gamle motorfærge og den nye batteri-færge også et fælles trak i indretningen: - De har begge salon i niveau med vogndækket, siger Jørgen Otto Jørgensen, der - som siden tidligere fortalt på søsiden - også er idemanden bag batterifærgens dobbelttydige navn Ellen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Analyse: Budgetforliget landede med ubetydelige politiske knubs og sværdslag

Annonce