Annonce
Fyn

Galleri vokser ud af lokaler i midtbyen: - Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ

Hvis det står til Gitte Ladefoged skal hun gerne kunne rykke ind i de nye lokaler snarest muligt. Foto: Heidi Damhave
Gitte Ladefoged er gået på jagt efter endnu et lokale, hvor hun kan have et atelier samtidig med galleriet i lokalerne i Algade.

Middelfart: Efter næsten to år med nedlukninger skulle man tro, at mange butiksdrivende har svært ved at få det hele til at løbe rundt.

Men det gør sig ikke gældende hos Galleri Arte & Vida, der ligger i Algade.

Her har indehaveren Gitte Ladefoged fået travlt - faktisk så travlt, at hun nu er nødt til at gå på jagt efter endnu et lokale i midtbyen, så hun både har plads til et galleri og en arbejdsstation, hvor hun kan folde sine kreative kundskaber ud.

Annonce

Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved.

Gitte Ladefoged, indehaver af Galleri Arte & Vida

Og faktisk tror indehaveren, at det netop er coronaen, der har været med til at give folk ekstra tid til at investere i nye ting til hjemmet.

- Der er mange, der har gået derhjemme og indset, at der skulle noget nyt op på væggen, og så har de måske haft nogle penge, der skulle være brugt på ferie, som de har brugt på kunst i stedet. Det er en investering at købe kunst, men jeg gør også meget ud af, at det skal være noget, alle kan tilgå.

Men Gitte Ladefoged tror ikke udelukkende, det er coronaen, der har sat skub i tingene. Hun tror også på, at ambitionen om at gøre Middelfart til en attraktiv handelsby har fået hendes forretning til at gå så godt, som den gør i dag.

For selv om der er mange lokale, der besøger hendes butik, er der lige så mange, der kommer langvejsfra for netop at handle i hendes forretning.

- Jeg har oplevet, at et par kom helt fra Dragør for at se et maleri, som de havde set på nettet. De besluttede sig for at købe det, men kunne ikke have det i bilen på vej hjem og måtte komme igen 14 dage efter, så folk kører gerne efter det, fortæller kunstneren.

Endnu et lokale

Men den store kundetilstrømning har også betydet, at Gitte Ladefoged ikke længere kan være i lokalerne på Algade, som i dag både rummer galleri og atelier. Derfor er drømmen, at hun i den nærmeste fremtid kan finde et lokale i midtbyen, hvor hun kan få lov til at udfolde sin kreativitet, samtidig med hun beholde sit galleri i Algade.

Gitte Ladefoged elsker de lokaler hun har i Algade, hvilket også er grunden til, hun ikke ønsker at finde ét stort lokale til både atelier og galleri. Foto: Heidi Damhave

- Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ. Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved, når jeg skal lave store malerier, siger hun og fortsætter:

- Samtidig vil det give en øget tilgængelighed for kunderne, fordi jeg med to forskellige lokaler kan have en ansat stående for galleriet, mens jeg kan bruge tid på at male. Det er dog ikke ensbetydende med, jeg forsvinder fra butikken. Det vil være oplagt, hvis jeg kan finde et lokale tæt på, så jeg hurtigt kan komme herned, hvis der er en kunde, der gerne vil snakke med mig.

Gitte Ladefoged håber, at hun i løbet af et par måneder kan finde det helt rette lokale til sit atelier, så det ikke fylder i butikken, hvor hun i fremtiden har en drøm om at holde fernisering i samarbejde med nogle af de andre kunstnere, hun har værker fra i butikken.

Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Fyn

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce