Annonce
Søsiden

Gæster fra udlandet: Politi klar til at rykke ud til havne

Rudkøbings lystbådehavn udenfor sæsonen. Skulle der her eller i andre havne i Fyns Politis område anløbe udenlandske gæstesejlere uden "anderkendelsesværdigt formål", er ordensmagten klar til at rykke ud. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Hvis fx tyske lystsejlere anløber og vil i land, skal havnens ansatte informere ordensmagten.

DET SYDFYNSKE ØHAV En lystbådehavn kan også være en landegrænse. Hvis fx tyske lystsejlere anløber en havn i Det Sydfynske Øhav, gælder i princippet de samme corona-relaterede regler, som ved alle udlændinges ankomst til lufthavne, færgelejer og landegrænse.

Det betyder, at kun udlændinge med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål får lov at gå i land. I den kategori er fx arbejde, varetransport og besøg hos nære, alvorligt syge slægtninge.

I princippet kan denne trafik ske pr. sejl- eller motorbåd, men det er næppe sandsynligt.

Annonce

- vi er klar, hvis situationer skulle opstå, og det kan være, at vi tager stikprøver.

Instruks til havne

- Vi vurderer, at der ikke bliver det store behov for vores indsats i lystbådehavnene. Men vi er klar, hvis situationer skulle opstå, og det kan være, at vi tager stikprøver, fastslår politikommissær og sektionsleder i udlændingeafdelingen Claus Andkjær fra Fyns Politi.

Havnemyndighederne i det fynske område har fra Fyns Politi fået sendt instruks om, hvordan de skal forholde sig, hvis fx tyske sejlere lægger an til at gå i land. I den situation skal havnemyndigheden indhente oplysninger om lystbådens ombordværende. Oplysningerne gives straks videre til politiet, som vil vurdere, om anløbet har et anerkendelsesværdigt formål.

- Så vil vi foretage en indrejsekontrol og det videre fornødne, forklarer Claus Andkjær.

Bødestraf

Konstateres overtrædelse af de aktuelt gældende regler, kan det straffes med bøde, oplyser politikommissæren til Søsiden.

I havnene vil der også være opslag med orientering om den aktuelle corona-situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Annonce