Annonce
Fyn

Gæst ved stor galopdag konstateret corona-smittet

Lørdagen var en af de store dage i kalenderen på Fyens Væddeløbsbane. Men nu har arrangementet fået et kedeligt efterspil med en gæst konstateret smittet med corona. Dette foto er fra Fyens Væddeløbsbane i 2018. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
En tilskuer ved lørdagens galop på Fyens Væddeløbsbane er konstateret smittet med coronavirus. Der var solgt omkring 340 billetter til arrangementet, hvor lidt over 200 opholdt sig i samme bygning som den smittede. Personer som har været i nærkontakt med den pågældende er underrettet.
Annonce

HESTESPORT: I lørdags afholdt Fyens Væddeløbsbane årets store galop-dag ved Fyensløbsdagen - i en decimeret udgave. På grund af den stigende coronasmitte havde arrangørerne - på baggrund af anbefalinger fra myndighederne - valgt kun at lukke omkring 340 tilskuere ind til galop-dagen.

Men efterfølgende er det kommet frem, at en gæst, der primært havde opholdt sig ved banens hovedbygning, er konstateret smittet med corona.

- Han har opholdt sig lidt rundt omkring i hovedbygningen. Men alle dem, som myndighederne kalder "nær-kontakt", er blevet kontaktet direkte, forklarer administrerende direktør for Fyens Væddeløbsbane, Claus Juncker.

Ifølge direktøren drejer det sig om de personer, der har haft billet til en plads i umiddelbar nærhed af den smittede. Resten af publikum er via de sociale medier blevet bedt om at være ekstra opmærksom på symptomer og lade sig teste ved mistanke.


Det er vort indtryk, at i og med smittesporingen er foregået så hurtigt, så kommer der ikke en voldsom spredning ud af det her.

Claus Juncker, administrerende direktør for Fyens Væddeløbsbane


- Vi ved, hvor han fortrinsvis har været placeret, og vi ved, hvem der har siddet ved siden af ham, og så har vi ageret ud fra det. Han har rejst sig i forbindelse med, at han skulle købe noget at drikke, skulle på toilet og for at spille oppe ved totalisatoren, så han har ikke været rundt og mingle med folk, siger Claus Juncker.

Mener du, at jeres forholdsregler har været gode nok for at undgå smitte?

- Vi har både forud for arrangementet og efterfølgende fulgt myndighedernes retningslinjer på alle områder. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at alle, der har haft bare en tilnærmelsesvis tæt kontakt med den smittede, er blevet kontaktet. Efter han var konstateret smittet, kontaktede vi sundhedsmyndighederne for at høre deres anbefaling om, hvad vi skulle melde ud.

Annonce

Sæsonen fortsætter

Claus Juncker regner ikke umiddelbart med at corona-situationen får betydning for afviklingen af sæsonens resterende løb, da man ifølge direktøren har reageret hurtigt og dermed forhåbentlig stoppet en ny smittekæde.

- Vi har løb igen den 27. september. Nu følger vi udviklingen her nøje. Det er vort indtryk, at i og med smittesporingen er foregået så hurtigt, så kommer der ikke en voldsom spredning ud af det her. Men det er klart, at hvis myndighederne anbefaler, at vi skal aflyse, så er det det vi gør, men med den hurtige ageren, vi har haft, så tror jeg ikke, det bliver noget problem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce