Annonce
Fyn

Fynske sygehuse tømt for coronapatienter

Hverken OUH eller andre sygehuse i Region Syddanmark for øjeblikket indlagte patienter med coronavirus.
Annonce

Ingen Covid-19-patienter er for øjeblikket indlagt på de fynske sygehuse eller sygehusene i Region Syddanmark i det hele taget.

Første gang siden starten af marts ingen patienter indlagt med bekræftet coronavirus.

Sygdommen har ellers i perioder givet travlhed på Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt, mens Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus i mindre grad har haft patienter indlagt.

Da sygdommen var på sit højeste i regionen, havde sygehusene i alt 84 patienter indlagt. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I alt har 250 borgere indtil videre været indlagt på de syddanske sygehuse med coronavirus.

Annonce

Faren lurer fortsat

Koncerndirektør Kurt Espersen glæder sig over udviklingen, men han påpeger, at der hurtigt kan komme patienter med coronavirus på sygehusene igen:

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu er nået dertil, at vi ikke længere har patienter med bekræftet Covid-19 indlagt, men det må for alt i verden ikke blive en sovepude for syddanskerne. Vi skal fortsat tænke os rigtig godt om og følge retningslinjerne og de gode hygiejneråd, ellers risikerer vi en hurtig opblusning, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Corona-pandemiens udbredelse og erfaringerne fra Italien krævede, at sygehusene gjorde sig klar til et meget stort patienttryk. Det krævede et kæmpe omstillingsarbejde, som samtlige syddanske sygehuse gik ind i, og det har imponeret koncerndirektøren:

- Vi har haft en kæmpe opgave, som vi har løst meget hurtigt, og jeg har meget stor respekt for alle de medarbejdere, der kastet sig ind i arbejdet og fået beredskabet op og stå. Deres engagement og ildhu har været inspirerende og imponerende. Vi står nu med et stærkt setup og med gode erfaringer, hvis coronavirussen skulle sprede sig igen, udtaler Kurt Espersen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Annonce