Annonce
Svendborg

Fynske medier laver fælles valgfester for fynboerne

Til efteråret skal vi vælge lokalpolitikere til byrådene landet over, og i den forbindelse indgår Fyns Amts Avis, Fyens Stiftsidende og TV 2 Fyn et samarbejde for i fællesskab at klæde vælgerne bedt muligt på til at stemme.
Der er lagt op til ti store valgfester, som Fyns Amts Avis, Fyens Stiftsidende og TV 2 Fyn sammen vil arrangere til kommunalvalget i november. Arrangementerne skal gøre fynboerne klogere på kommunalvalget og give dem mulighed for at møde deres lokale kandidater.

Sydfyn: I stedet for at konkurrere om at lave valgdebatterne i de fynske kommuner, så er Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn gået sammen om at lave valgfolkefester i alle de fynske kommuner.

- Jeg tror, at vi kan løfte det helt vildt, når vi går sammen, siger Rikke Bekker, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

Ved at pulje kræfterne og gå sammen om at lave valgfester, kan arrangementerne blive både større og mere omfattende, end hvis medierne stod for dem hver især. Samtidig er forventningen, at der vil komme flere deltagere til ét arrangent, end hvis medierne havde hver deres arrangement, som skulle konkurrere om vælgernes gunst.

Annonce

- Vi tror på, at hvis vi slår kræfterne sammen om at lave et brag af et valgmøde, så kan vi få mere ud af det, end hvis vi gik alene, siger Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende.

- Valgfolkefesterne finder sted i hver eneste kommune, og der vil være et hav af aktiviteter, så der også er anledning til fysisk at komme et sted hen og få talt med de kandidater, man har lyst til, og dermed få mere viden om, hvad er det, de enkelte kandidater står for, siger Peter Zinck, der er formand for TV 2 Fyns bestyrelse.

Debatter og politisk lykkehjul

Planen for de ti fynske valgfolkefester er, at de skal foregå i centrale og stemningsfulde omgivelser i hver af de ti fynske kommuner. Her skal fynboerne jave en oplevelse og politisk viden om kommunalvalget.

- Vi har et markant fokus på at give vores vores læsere og brugere den allerbedste og mest oplysende kapagne, så vi sender folk ind og stemme på den bedste måde, og det gør vi med det her samarbejde, fortæller chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker

Til valgfolkefesterne vil der være masser af politik, men også underholdning og oplevelser. Der kommer til at være en række politiske debatter med de lokale kandidater og interviews. Derudover vil der være underholdning og lokale producenter af fødevarer, partier og interesseorganisationer har boder til valgfolkemøderne.

- Lokalpolitik handler om, hvad der rører sig, og hvad der er med til at definere et lokalområde, og det vil gerne være med til at understrege med de her valgfolkemøder, så der både er noget til maven og noget til hovedet, siger chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Poul Kjærgaard.

Annonce

Stadig konkurrence

Selvom medierne arbejder sammen om de ti fynske valgfolkefester, så vil der stadig være konkurrence om journalistikken i forbindelse med valget.

- I vores dækning frem til kommunalvalget i november arbejder vi hver for sig, og der er vi konkurrenter. Så jeg er helt sikker på, vi får os en mangfoldig dækning op til kommunalvalget, siger Poul Kjærgaard.

Konkurrencen vil også betyde, at fynboerne stadig får forskellige journalistik fra medierne, og at journalisterne vil kæmpe om, hvem der kan finde og fortælle de bedste historier.

Er der ikke en risiko for, at journalistikken bliver for ens, ved det her samarbejde?

- Når jeg kender journalister, så er jeg ikke bange for det. Dertil kommer, at det her jo er et samarbejde om de konkrete valgfolkefester i de fynske kommuner. Udover det skal medierne jo fungere lige så selvstændigt, som de plejer at gøre, siger Peter Zinck, bestyrelsesformand på TV 2 Fyn.

Den vurdering er chefredaktør på Fyns Amts Avis enig med den fynske tv-formand i.

- Det kan godt være, at der vil være et par timer lige omkring selve valgfolkemødet, hvor der ikke er stor variation i det, vi udkommer med, fordi vi har et samlet fokus. Men til gengæld vil vi jo slås på nyhedsfronten både før og efter valget, for det er det, vi er sat i verden for, siger Rikke Bekker.

Annonce

Samarbejde er en god ide

Udover samarbejdet om valgfesterne i de fynske kommuner, så er medierne også i samarbejde om en kandidattest, hvor brugerne kan se, hvilken kandidat, som de er mest enige med, og som giver mere viden om, hvem de kan stemme på til kommunalvalget den 16. november.

Samarbejdet om kandidattesten er indgået mellem næsten alle danske regionale aviser , TV 2-regionerne og TV 2 Danmark.

Fra journalist og mangeårige mediekommentator, Lasse Jensen, er der begejstring for samarbejdet om valgfolkefesterne.

- Jeg har altid gået ind for, at public service-medier og de private medier arbejder sammen, og jeg kan ikke se andet, end at det er en fordel, så man kan lave et stort valgmøde fremfor tre forskellige, der konkurrer, siger Lasse Jensen

Lasse Jensen understreger, at samarbejdet kun er en god ide når det handler om at gå sammen om at lave debatter. Han advarer imod, at medierne slår sig sammen og laver en fælles valgredaktion, som laver de samme historier. Konkurrencen er nemlig vigtig, mener han.

- Konkurrenceparameteret er der stadigvæk, for hvert enkelt medie skal stadig lave selvstændig journalistik, og det her jo bare et praktisk samarbejde om valgmøder. Det kan måske ligefrem frigøre ressourcer til "rigtig" journalistik, siger Lasse Jensen.

Kommunalvalget er den 16. november.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Sport

Mens du sov: Danmark får ny medalje og Norge satte verdensrekord

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Annonce