Annonce
Navne

Fynske grafikere i Bilbao, fredslys og støttekoncert i domkirken

Grafiker Alice Borks "Nature" er med på udstillingen i Bilbao. Privatfoto

Alice Bork, Anker Carlsson og Per Nielsen er nogle af 44 medlemmer af Fyns Grafiske Værksted, der udstiller på den internationale messe for grafik i Bilbao Spanien fra 25. til 28. november.


- Vi kommer til at vise mange forskellige former for grafik, såsom linoleumssnit, akvatinte, træsnit og fotogravure, fortæller værkstedets daglige leder, Lene Leveau. - Vi glæder os meget til at deltage i denne messe, flere af vores medlemmer kommer selv for at hænge op og tale med gæsterne, og det ville glæde os meget hvis I har tid til at møde os i Bilbao. God grafisk tur til dem, der møder op.

Sct. Georgs Gilderne i Odense sørger også i år for fredslys. Privatfoto


Fredslyset er også i år blevet tændt i Fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme, som brænder der, og som altid er det Sct. Georgs Gilderne, der får lyset rundt i Danmark, fortæller Jørgen Lykke. Odense Sct. Georgs Gilderne sørger igen i år for at få Fredslyset frem til Odense Domkirke.

Annonce


Her modtages det onsdag den 24. november i forbindelse med en fredslysgudstjeneste klokken 19, hvortil alle er velkomne. Sognepræst Ulrik Andersen byder velkommen og står for højtideligheden i kirken, hvor også ODA-koret, Odense Domkirkes Amatørkor, medvirker. Husk gyldigt coronapas for at få adgang.


Der vil være mulighed for at få sin egen lygte tændt ved Fredslyset, og på denne måde sprede budskabet om fred, forståelse og tolerance. Jørgen Lykke og de andre gildebrødre i Odense bringer lyset ud til blandt andet kirker og plejehjem, som tænder adventskransens lys ved det.


Der er ny kunst på væggene i Bolbro Brugerhus' cafe, fortæller Susanne Følleslev. Året ud hedder kvinden bag Lotte Ørsted Pedersen: - Jeg er billedkunstner, som tegner og maler med pastel, farveblyanter, alm. blyanter, kul, akryl og airbrush, fortæller Lotte Ørsted, der har udstillet på Holbæk Kunstforenings censurerede udstilling VK2019 og i år samt Mississippi kunst og Kultur censurerede udstilling 2021.  - Jeg tegner og maler portrætter. Nyder udfordringen i at få så stor portrætlighed som mulig. Dyr og natur indgår også ofte i mine tegninger og malerier, da begge dele har været en stor del af min opvækst og voksne liv og været med til at ”forme og modellere” mig til den, jeg er i dag.

Jesper Buhl synger i Sankt Knuds Kirke. Arkivfoto


Sopran Philippa Cold og baryton Jesper Buhl er sangsolisterne lørdag den 27. november i Odense Domkirke, når Inner Wheel-, Rotary- og Rotaractklubberne i Odense afholder den årlige velgørenhedsjulekoncert med start klokken 15. Odense Motetkor dirigeret af Christian Dyrst synger også, mens Bo Fuglsang betjener sin trompet og Kamilla Sørensen orgelet. Overskuddet fra koncerten går i år ubeskåret til Palliativt Frivilligt Netværk, og billetten, der  koster 100 kroner, kan købes ved indgangen eller ved henvendelse til Annette Schlosser på telefon 26 24 85 54. Husk også her coronapas. /RAS

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Karen Beldring optrådte i Operaen med verdensnavnet Efterklang: - Jeg befinder mig godt i rollen som korsanger

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune indfører krav om coronapas for alle medarbejdere - ingen skal kontrollere det

Annonce