Annonce
Bagsiden

Fynske Freja er verdens ældste marsvin

Freja kan fejre, at hun har passeret 26 år. Foto: Fjord & Bælt
Fed fødselar uvidende om, at den har sat verdensrekord.

Havligt: Marsvin (altså dem i havet, ikke dem i børneværelset) tager om vinteren flere ekstra kilo på for at beskytte sig mod kulden.

Men selv om det er forår, vejer marsvinet Freja på Fjord & Bælt i Kerteminde stadig 67 kilo, hvilket er syv kilo mere, end hun plejer at veje om sommeren.

Det kan der være en god forklaring på, skriver Fjord & Bælt i en pressemeddelelse.

Annonce

Hun feder den

- Vi har undret os lidt over, at Freja ikke allerede har smidt nogle af sine vinterkilo, siger Kirstin Anderson Hansen fra Fjord & Bælt:

- Vi har en mistanke om, at hun feder den, fordi hun er blevet 26 år gammel og bliver ved med at fejre sin fødselsdag. Freja er nemlig med 26 år blevet verdens ældste nulevende marsvin. Og sådan en rekord skal jo fejres, siger Kirstin Anderson Hansen.

Faktisk er Freja ældre end Fjord & Bælt.

Annonce

Ankom i 1997

Fjord & Bælt åbnede i 1997 og 7. april samme år ankom de to marsvin Freja og Eigil, fordi de var blevet fanget i et bundgarn.

På det tidspunkt var hun 130 cm lang og dermed omkring to år gammel. Hun var sund og rask - og har været sund og rask lige siden.

Eigil døde af sygdom i 2016 i en alder af 20 år.

Annonce

Mange undersøgelser

I sine mange år hos Fjord & Bælt har Freja deltaget i talrige undersøgelser og givet ny viden om livet for havpattedyrene.

Blandt andet har hun deltaget i et forsøg, hvor hun under vandet blev udsat for støjimpulser svarende til lydniveauet under en VM-håndboldkamp.

Dermed kunne man måle, hvor hurtigt et marsvin genvinder hørelsen efter for eksempel at have svømmet forbi pæle, der bankes ned i havbunden til vindmøller.

Annonce

Kontakter Guinness

På Fjord & Bælt er man ved at kontakte Guinness Rekordbog for at få Freja optaget som verdens ældste marsvin.

- Vi ved faktisk ikke helt, hvorfor hun har lagt sig ud. Måske fordi det har været ret så koldt her i starten af 2021. Måske vil hun bare gerne tage sig godt ud, hvis verdenspressen skulle komme forbi, når hun bliver verdenskendt gennem Guinness, tilføjer hun.

Annonce

Afløserne er klar

26 år er virkelig en høj alder for et marsvin. Vilde marsvin kan blive over 20 år gamle, men lange de fleste bliver ikke mere end fem år gamle.

Og kun et enkelt har nogensinde levet længe nok til at få en fødselsdagsomtale på Bagsiden. Tillykke, Freja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce