Annonce
Fyn

Fynsk virksomhed droppede i sidste øjeblik julefesten - og fik hotel med på kreativ løsning: - Det er fremragende

Roll-o-Matic-direktør Birger Sørensen (t.v.) og hoteldirektør Thomas Danielsen (t.h.) fredag eftermiddag, hvor medarbejderne kunne afhente deres julemåltid. Privatfoto
De ansatte på virksomheden Roll-o-Matic fik torsdag besked om, at julefesten fredag var aflyst. Til gengæld stod maskinvirksomheden klar med et - næsten - lige så godt alternativ.

Vissenbjerg/Odense: Der er aflysninger af firmajulefrokoster i stor stil, efter landets statsminister onsdag aften gik på skærmen og opfordrede til, at man holder igen med større arrangementer for at bremse coronasmitten.

Den opfordring har maskinvirksomheden Roll-o-Matic i Vissenbjerg også taget til sig. 44 ud af 90 ansatte skulle fredag aften samles til julefrokost på Frederik VI's Hotel i Odense.

Men torsdag tog ledelsen en resolut beslutning om at aflyse, fortæller den administrerende direktør Birger Sørensen, der dog ikke ville skuffe sine ansatte - og hotel- og konferencestedet, der stod klar med fiskefileter, risalamande og andet julemad.

Annonce

Roll-o-Matic fik ret hurtigt omdannet den store julebuffet til portionsanretninger, som de ansatte i løbet af fredagen kunne afhente, og så Frederik VI's Hotel slap for at smide den gode julemad ud.

- Når man ikke kan få det bedste, må man tage det næstbedste. I coronatiden må man være lidt kreativ, fortæller Birger Sørensen, der har stor forståelse for den situation, som mange restaurationer i øjeblikket står i.

- Vi synes, det er synd for dem, som bliver ramt hårdt af det her. Vi er heldigvis et firma, der leverer business til business (en virksomhed, der sælger til andre virksomheder, red.), så vi er ikke ramt på samme måde som servicevirksomhederne, der skal betale den ene gang efter den anden, understreger Birger Sørensen, der selvfølgelig også ønsker at skabe en hyggelig aften for medarbejderne.

De kommer så til at sidde hver for sig - eventuelt sammen med koner, mænd, kærester og/eller børn.

- Fremragende

Roll-o-Matic eksporterer maskiner primært til plastindustrien. Maskinvirksomheden har blandt andet udviklet en maskine, der kan producere plastikforklæder, som bruges i kampen mod pandemien.

Virksomheden Roll-o-Matic producerer blandt andet maskiner til plastindustrien. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Hoteldirektør Thomas Danielsen fra Frederik VI's Hotel jubler over Roll-o-Matics kreative løsning, da man droppede julefrokosten og sadlede om.

- Det er fremragende. Folk får en omgang veltilberedt mad, og vi har en masse råvarer, som ikke går til spilde, siger hoteldirektøren.

Thomas Danielsen fortæller, at december normalt er lavsæson på hotel- og konferencestedet, som typisk har en opsætning på omkring 1,2 millioner kroner i måneden.

Annonce

Længere juleferie

Efter statsministerens pressemøde modtog Frederik VI's Hotel på 24 timer aflysninger på møder og julefrokoster, der betød, at man tabte en tredjedel af omsætningen i december, og Thomas Danielsen frygter, at annulleringerne ikke er slut endnu.

Derfor håber han, at flere følger i Roll-o-Matics fodspor.

- I denne situation er det noget nær den perfekte løsning, siger hoteldirektøren, der desuden frygter, at pandemien sætter sit præg på 1. kvartal 2022.

I denne situation er det noget nær den perfekte løsning

Thomas Danielsen, hoteldirektør

Thomas Danielsen føler ikke, at regeringens hjælpepakker kan bruges til særlig meget lige nu. I hvert fald ikke for hotel- og konferencestedets vedkommende.

- Jeg håber, det er en meget kort periode. Erfaringsmæssigt frygter jeg det værste, konstaterer han og glæder sig i stedet over, at de ansatte har udsigt til en længere juleferie.

- Medarbejderne fortjener om nogen juleferie. Jeg håber, at de kan komme hjem og få slappet ordentligt af, siger hoteldirektøren.

Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Faaborg-Midtfyn

Hundredvis af motorcykler fylder byen: Harley-Davidson-arkiv åbner i midtbyen

Sport For abonnenter

GOG: Målmandsduellen er tilbage før DM-storkampene

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Danmark

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Sport For abonnenter

GOG i DM-slutspil: Navne med Gidsels flere kilo og stående hyldest ned mod unge Danmarksmestre

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Sport

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: GOG vinder sin pulje efter hjemmesejr over vestjyder

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Annonce