Annonce
Fyn

Fynsk robotikon stopper: Thomas Visti forlader MIR

Thomas Visti forlader Mobile Industrial Robots efter seks år i spidsen for virksomheden, som han var med til at sælge til amerikanske Teradyne i 2018. Arkivfoto: Kim Rune
Efter seks år i spidsen hos Mobile Industrial Robots stopper Thomas Visti i  virksomheden, han var med til at sælge for 1,7 mia. kr. - Jeg er rolig, for jeg har selv sat holdet, der skal køre virksomheden videre, siger han.
Annonce

Odense: De solgte 48 robotter i hele 2015. I juni alene i år sendte Mobile Industrial Robots (MIR) 200 robotter ud af huset, da den fynske robotvirksomhed havde sin bedste måned til dato.

Nu siger en af den fynske robotklynges mest kendte og anerkendte navne Thomas Visti så farvel til den robotsucces, han sammen med stifteren Niels Jul Jacobsen har været med til at løfte til en global leder indenfor mobile robotter.

- Jeg går på sommerferie lige om lidt og stopper 1. august, så jeg har ikke meget tid tilbage herude. Vi har lige holdt møde med medarbejderne, og det er klart, at det blev lidt følelsesladet og det bliver vemodigt at sige farvel, siger 46-årige Thomas Visti.


Vi har lige holdt møde med medarbejderne, og det er klart, at det blev lidt følelsesladet og det bliver vemodigt at sige farvel.

Thomas Visti, adm. direktør i Mobile Industrial Robots.


Han kom til MIR i 2014 som investor og ny adm. direktør hos stifteren Niels Jul Jacobsen, som skulle bruge en mand med internationale kontakter og kendskab til global skalering. Det fik han i Visti, som i en årrække forinden havde været med til at opbygge den anden store fynske robotsucces, Universal Robots.

- Vi skal være Born Global, som han sagde i sit første interview med denne avis.

Annonce

Solgt for 1,7 milliarder

I de mellemliggende år er MIR blevet solgt for 1,7 milliarder kroner til amerikanske Teradyne, som allerede havde købt Universal Robots, og antallet af medarbejdere har rundet 220, så det er med en god fornemmelse, at det fynske robotikon Thomas Visti nu overlader styringen af de mobile robotter til en anden.

Søren E. Nielsen får 1. august styringen af Mobile Industrial Robots, men allerede torsdag fik han symbolsk overdraget leder-jakken af afgående chef, Thomas Visti. Foto: Nils Lund Pedersen.

- Det er med ro i sindet, for jeg har selv peget på min afløser Søren og været med til at sætte det hold, som skal køre virksomheden videre, siger han.

Afløseren Søren E. Nielsen har været med i virksomheden i to et halvt år og har brugt de seneste måneder på at vænne sig til, at det nu er ham, der skal sidde for bordenden i virksomheden i Tietgenbyen.

- Det er lidt skræmmende, og det er nogle meget store sko, jeg skal fylde efter Visti, men det er selvfølgelig noget, jeg føler, at jeg er klar til. Både Thomas og Mark (Jagiela, chef i Teradyne, red.) har overbevist mig om, at jeg har det, der skal til, for at overtage styringen, siger den kommende MIR-direktør.

- Vi har lige præsteret den bedste måned nogensinde, og trods corona har vi haft alle mand på job hele perioden, hvor vi ikke har trådt på bremsen, siger 51-årige Søren E. Nielsen, som kom med 25 års erfaring fra bl.a. ledelsen i Danfoss og Siemens, da han blev hentet til MIR af Thomas Visti.


Vi har lige præsteret den bedste måned nogensinde, og trods corona har vi haft alle mand på job hele perioden, hvor vi ikke har trådt på bremsen.

Søren E. Nielsen, kommende adm. direktør i MIR.


Annonce

Lægger sig ikke ned

Thomas Visti, der netop har investeret i virksomheden Uni-control og bl.a. også har en ejerandel i baren Amys i midten af Odense, ser frem til at få mere tid med familien og vennerne.

- Det handler det selvfølgelig også om. Jeg skal bruge mere tid på familien og mine venner, som joker med, at jeg går på pension. Men det gør jeg ikke, jeg lægger mig ikke ned, griner han.

Visti var selv med til at opbygge Universal Robots, der i 2015 blev solgt for 2,3 milliarder kroner, hvor han fik et større millionbeløb med. Han fik dog endnu mere, da Teradyne fra Boston i 2017 kom tilbage til Odense og købte MIR også - denne gang for 1,7 milliarder kroner. En handel som indtil nu har indbragte Visti mere end 310 millioner kroner.

Robotbranchen forlader han dog ikke, selv om han først vil løfte sløret for, hvad han skal fremover, når han har sagt farvel til MIR i august måned.

- Det fortæller jeg mere om der, men jeg skal selvfølgelig fortsat være del af robotindustrien. Jeg skal arbejde med investeringer og vejledning, men jeg skal ikke ud og være direktør igen i en ny stor robotvirksomhed. Og det er også derfor, jeg har valgt at stoppe i MIR, som er nået til en ny fase, hvor der skal en anden type ledelse til, siger han.

Thomas Visti er personlig ven med stifteren af Universal Robots, Esben Østergaard, som sidste år stoppede i den anden store fynske robotsucces efter 14 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce