Annonce
Fyn

Fynsk minister: Her er min nye kæreste

Klimaminister Dan Jørgensen (S) fortalte forrige fredag om den grønne fremtid ved et møde her på Lundsgaard. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Klimaminister Dan Jørgensen (S) fra Morud offentliggjorde søndag, at han er blevet kæreste med bloggeren Katherine Diez.

I opslag på forskellige sociale medier bekendtgjorde parret deres forhold søndag aften illustreret med billeder af de to på Kastellet i København.

30-årige Katherine Diez er især kendt som litteraturanmelder, blogger og kulturdebattør på Berlingske.dk og i avisen Berlingske. Hendes indlæg vækker ofte en del debat.

44-årige Dan Jørgensen har mere eller mindre været socialdemokratisk politiker hele sit voksne liv. Han var landbrugs- og fødevareminister fra december 2013 til juni 2015. Da den nuværende socialdemokratiske regering trådte til i juni blev han klima-, energi- og forsyningsminister.

Herunder Katherine Diez opslag på Instagram:

Vis dette opslag på Instagram

Har man fulgt mig herinde, ved man, at jeg aldrig har holdt mig tilbage, når det kom til at dele ud af personlige – ikke private; der er forskel – fortællinger fra mit liv. Når jeg i den seneste tid har været mere SoMe-introvert end sædvanligt, findes der en ufattelig god grund: Jeg har mødt mit livs kærlighed. Og jeg har eksisteret kun i dén. I ham. Jeg har genlæst verdenslitteraturens største romantikere og først rigtigt fundet mening i dem nu; jeg har revideret min tro på meningen med livet, følt mig som Christopher Columbus i min opdagelse af det forjættede land og lært et nyt sprog. Hjertets. Flydende. Altopslugende. Med schwung, overgivelse og inderlig, inderlig stolthed og lykke. Jeg tænker: Det er sådan her, Zeus må have haft det, første gang han løftede tordenkilen. Se, det fede ved kærligheden er, at man kommer til at formulere ”simple truisme” eller fortærskede klichéer som de dybeste indsigter, når den i virkeligheden kan portrætteres så sårende ligetil som ”jeg elsker ham”; han, som nat og dag holder mig i sine stærke arme og i samme åndedrag holder min angst for døren. Han, som har viet sit liv til sin politik, sine drømme og ambitioner om en bedre verden. Han, som tager af sted tidlig morgen og kommer hjem sen aften og stadig har mandsmod og styrke nok til at tøjle mig, sin sarte mimose og hendes længselssuk. Neil Gaiman skrev i ’The Sandman: The Kindly Ones’, 1996: ”Have you ever been in love? Horrible, isn’t it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means that someone can ge tinside you and mess you up.” Ja. Sådan er det. Men jeg har mødt mit livs kærlighed. Og jeg har mødt verdens kærligste, klogeste og mest idealistiske mand og menneske. @danj.klimaminister

Et opslag delt af Katherine Diez (@katherine_diez) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce