Annonce
Erhverv

Fynsk it-firma sætter sig på Norden: Digital kortløsning til million kunder

Jørgen Christian Juul, forrest, har fået flere økonomiske muskler, efter at bl.a. bestyrelsesformand Torben Frigaard har investeret i firmaet Cardlay. Samtidigt har Juul indgået en aftale med SEB, der står bag Eurocard, som nu tilbyder den digitale platform fra Fyn til sin 1 million kunder i Norden. Foto: Cardlay
På fire år er fynske Cardlay vokset til 50 medarbejdere og har netop lanceret en digital kortløsning til en million erhvervskunder med Eurocard i hele Norden. 70 millioner i ny kapital skal sikre udvikling og globale ambitioner.

Odense: Den har fået en ny kapitaltilførsel på 70 millioner kroner og har netop lanceret en digital platform til en million Eurocard-kunder i hele Norden.

It-virksomheden Cardlay har dermed sikret sig en magtposition på de finansielle markeder i Norden. Den digitale platform fra den fynske fin-techvirksomhed er nu tilgængelig for halvdelen af alle de betalingskort, som er udstedt til firmaer og deres ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

For stifter og hovedaktionær i Cardlay, 47-årige Jørgen Christian Juul, er der ikke tvivl om, hvad aftalen betyder.

- Det er uden sammenligning den største mulighed, jeg har haft, siger iværksætteren, der stod bag it-virksomheden Wallmob, som blev solgt for 100 millioner kroner i 2014.

I 2016 stiftede han Cardlay, der står bag en digital platform med en række tjenester og funktioner, der digitalt bliver lagt ned over et betalingskort som eksempelvis Eurocard, som blot skal være den første i en række af internationale partnere.

Annonce

Cardlay-stifter

Jørgen Christian Juul, 47 år.

Uddannelse: HD, international salg og markedsøkonomi.

Stifter og hovedaktionær i firmaet Cardlay.

Bor på Helnæs lidt uden for Assens sammen med sin kone og tre børn.

Familien flyttede til Danmark efter en periode i Schweiz.

I 2012 stiftede han virksomheden Wallmob i Vejle. To år senere solgte han virksomheden for 100 millioner kroner.

Første skridt mod global position

Med Cardlays app kan kunderne hos Eurocad, der er ejet af svenske SEB, i realtid bl.a. håndtere betalinger og bilag, som sendes direkte til firmaets bogholderi gennem app'en. Partnerskabet med Eurocard blev allerede sat i søen for et par år siden, og nu er platformen og de første tjenester lanceret til den store nordiske kundebase.

- Det er utroligt vigtigt for os, fordi SEB er en af de mest anerkendte leverandører af business-cards i Europa og den ubetinget største i Norden. Det er både en stor tung kunde, og en reference, vi kan bruge, når vi skal ud i resten af Europa og verden, som er vores ambition, siger Jørgen Christian Juul.

Adgangen til en million Eurocad-brugere er blot første skridt i en global strategi, som i første omgang skal sikre Cardlay 10 millioner kort-kunder i Europa og senere hen bane vejen ind på det amerikanske marked.

- Vi taler allerede i dag med nogle af de største banker i Europa, hvor vi gerne vil ud til 10 millioner kunder i slutningen af 2021, siger han.

Det skal 70 millioner kroner i nye investeringer fra bl.a. SEB og de øvrige investorer være med til at sikre.

Frigaard er med

Jørgen Christian Juul har ud over SEB, der er er blandt nordens største banker, også en række andre investorer i ryggen, som har været med til at skyde de 70 millioner kroner ind. Det er er ventureselskabet Seed Capital, den tidligere Nordea-topchef Thorleif Krarup og ikke mindst den fynske succes-investor Torben Frigaard Rasmussen.

- Jeg kom med for lidt over et år siden og blev bedt om at træde ind som bestyrelsesformand, da virksomheden skulle til at eksekvere på en global strategi, som er noget af det, jeg ved noget om - bl.a. fra min tid i E-conomic og Mobile Industrial Robots (MIR), siger Torben Frigaard Rasmussen, der har investeret et to-cifret millionbeløb i Cardlay.

Han har tidligere været involveret i store handler, hvor bl.a. salget af MIR for 1,7 milliarder kroner, har vakt meget opmærksomhed. Han er ikke i tvivl om potentialet i Cardlay.

- Det er en såkaldt white-label løsning, som bliver solgt direkte gennem banken, så bedre bliver det ikke. Jeg ser et kæmpe potentiale i produktet og et team, der har spottet en mulighed i markedet, som kan blive enorm, hvis vi udnytter de muligheder, der er globalt, siger Torben Frigaard Rasmussen, der tidligere i år blev hædret som årets bedste investor hos netværket af danske business-engle.

Cardlay startede for snart fire år siden i det mindste kontor i Cortex Park i Odense. I dag har firmaet et af de største kontorer og har samtidigt udvidet med kontorer i København og Beograd. Foto: Cardlay

Globalt potentiale

Jørgen Christian Juul er stærkt begejstret for at have Torben Frigaard med om bord til at rulle den globale strategi ud, som han ser også selv ser et stort potentiale i.

Ifølge iværksætteren har kun seks ud af 10 virksomheder i Norden i dag en digital løsning til håndtering af transaktioner og bilag, og ser man ud i Europa er andelen endnu mindre.

- Vi har talt med 40 banker, og det er kun 10 procent af dem, der bare har en digital løsning, hvor den ansatte i firmaet kan følge med i sit forbrug på firmakortet, så potentialet er stort, og behovet bliver kun større hos virksomhederne, siger Jørgen Christian Juul.

Banken og virksomheden betaler begge abonnement for at bruge løsningerne fra den fynske it-virksomhed. Platformen, der downloades som en app til telefonen, er som udgangspunkt gratis, hvor kortholderen bl.a. kan aktivere og spærre kortet, lukke for internetkøb og omregne valuta.

- Derudover kommer så tre services, som firmaet kan vælge til. Der er en enkel håndtering af udlæg, en udvidet version, hvor bilag og transaktioner sendes direkte til bogholderiet, og så endelig en tjeneste, så man kan få den moms tilbage, som firmaet har betalt i udlandet, siger Jørgen Christian Juul.

Cardlay har i samarbejde med PwC automatiseret en proces, hvor virksomheder, der betaler moms i eksempelvis Tyskland, kan kræve sin moms retur. I dag kræver det et større arbejde, hvor virksomheden skal indsende data på en europæisk portal. Sidste år var der i hele EU 60 milliarder kroner, som ikke blev krævet retur af virksomhederne.

Jørgen Christian Juul forventer, at de nye millioner og aftalen med Eurocard vil tredoble antallet af medarbejdere i Danmark og Beograd.

- Der er en kæmpe mulighed både i Norden og globalt for vores produkter. Nu skal vi vise, at vi kan udvikle og drive forretningen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Svendborg

Sydfynske radiofolk i skudlinjen: Radio Louds medejere skal under opsyn for mulig snyd

Annonce