Annonce
Erhverv

Fynsk ejendomsfirma satser på bofællesskaber for seniorer

Niels Pedersen, Tommerup, har haft god succes med sin ejendomskoncern, selv om overskuddet ikke er helt så godt som året før. Arkivfoto: Vibeke Volder
Miljø-Byg og Miljø-Bo i Tommerup har igen tjent gode penge på ejendomme over hele landet. I den kommende tid vil koncernen blandt andet satse på seniorbofællesskaber, som der er stor interesse for blandt kunderne.
Annonce

Der er gode muligheder for flere bofællesskaber for seniorer på Fyn. I Odense er et projekt i Bolbro godt på vej, og også i andre fynske byer, vurderer private investorer, at der er muligheder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ejendomskoncernen NP Holding i Tommerup. Virksomheden omfatter de lidt mere kendte navne Miljø-Bo og Miljø-Byg.

- Vi mærker overordentlig stor interesse for nye aktive seniorbofællesskaber. På Fyn er der især stor opmærksomhed omkring Odense, men vi vurderer også, at der er potentiale i at udvikle aktive seniorbofællesskaber i andre fynske byer. Mange udtrykker ønske om at leve et liv sammen med andre og der er mangel på attraktive boliger for den stigende andel af friske seniorer, siger virksomhedens ejer, Niels Pedersen, ifølge meddelelsen.

NP Holding A/S

Hjemsted: Tommerup

CVR-nummer: 25191390

Direktion: Niels Pedersen

Bestyrelse: Per Jessen (formand), Niels Erik Pedersen, Line Ravn Fredensborg, Kim Fuglsang

Ejere: Niels Pedersen (50 pct.), Line Ravn Fredensborg (50 pct.)

Regnskabstal 2018/19 (2017/18 i parentes):

Bruttofortjeneste: -0,3 millioner kroner (-0,4)

Overskud fra tilknyttede virksomheder: 35 millioner kroner (46)

Overskud før skat: 34 millioner kroner (45)

Overskud efter skat: 38 millioner kroner (46)

Egenkapital: 321 millioner kroner (283)

Antal ansatte: 1 (1)

Annonce

Seminarium bygges om

Han og firmaet har i længere tid arbejdet med at omdanne det tidligere Odense Seminarium på Middelfartvej i Bolbro til et bofællesskab for seniorer. Man regner med at kunne præsentere de konkrete planer i løbet af de kommende par måneder.

- Vi synes faktisk, at situationen i de kommende år ser fornuftig ud. Prognoserne viser at den del af befolkningen, der er over 65 år i 2040 forventes at stige til 25 procent af Danmarks befolkning – og at omkring 80.000 vil have et ønske om at bo i seniorbolig. I dag er der kun 7-8.000 seniorboliger på landsplan, hedder det i pressemeddelelsen.

Koncernen har netop offentliggjort sit regnskab, der viser et overskud før skat på 43 millioner kroner i 2018/19 - et fald fra forrige års resultat på 55 millioner kroner. Nogle af koncernens selskaber har flere ejere, som skal have deres del af overskuddet. NP Holdings andel af overskuddet er på 34 millioner kroner før skat - 12 millioner kroner mindre end året før.

Annonce

Har delt ud af aktierne

Der er ikke offentliggjort noget koncernregnskab, men ifølge pressemeddelelsen kommer en stor del af overskuddet fra den almindelige ejendomsdrift. Tidligere er værdien af koncernens ejendomme blevet sat kraftigt op, og denne opskrivning har øget overskuddet. Men i 2018/19 er ejendommenes værdi ikke reguleret "i samme grad som i de senere år," oplyser virksomheden.

Koncernen ejer i alt mere end 100.000 kvadratmeter jord, som kan bruges til udvikling af nye boligbyggerier, og den er i forhandling om at købe yderligere 30.0000. Der arbejdes med udvikling af ejendomme for i alt 800 millioner kroner.

Der er netop nu gang i boligbyggerier i Brobyværk, Faaborg og Svendborg. I 2020 sættes gang i større projekter i Odense og Svendborg, hvor der i alt opføres næsten 300 boliger.

NP-koncernen bygger ikke selv men får lokale totalentreprenører til at udføre arbejdet.

Alle aktiviteterne ventes at give et overskud på omkring 40 millioner kroner før skat i 2019/20, oplyser virksomheden.

Selskabet har gennem mere end 30 år opbygget en ejendomsportefølje på næsten 40.000 kvadratmeter primært i Århus, København og på Fyn.

Tommerupfirmaet er stiftet af Niels Pedersen, der stadig leder det. I dag ejer han kun 50 procent af aktierne, da han har gennemført et delvist generationsskifte. Den anden halvdel ejes af Line Ravn Fredensborg, der bor i Aarup.

De karakteristiske bygninger på Middelfartvej i Odense med åbne naboarealer skal omdannes til et bofællesskab. Arkivfoto: NP Holding
Det tidligere Odense Seminarium skal bygges om, her viser Niels Pedersen interesserede lejere rundt. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce