Annonce
Erhverv

Fynsk bank rykker til Norge og Sverige

Direktør Jesper Lyhne regner med, at Facit Bank åbner i Norge til sommer. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Selv om den kun har halvandet år på bagen, rykker Niels Thorborgs nye bank ind i både Norge og Sverige i år.

Odense: Der er ikke mange fynske banker tilbage, og for dem, der stadig eksisterer, er det ikke almindeligt at åbne filialer i udlandet. Men det får de ansatte i Facit Bank i Odense mulighed for at være med til.

Banken åbnede i december 2019, og allerede i år vil den ind på pengemarkederne i vores to broderlande. Facit Bank er et søsterselskab til L'Easy, og de to selskabers forretninger er knyttet til hinanden. Derfor er det naturligt for banken at gå ind i de to lande, hvor en stor del af L'Easys succes er opstået.


Annonce

jeg tror på, at det er vigtigt med et lokalt kendskab, hvis man vil have succes med bankdrift i et andet land.

Jesper Lyhne, direktør, Facit Bank


Filialen i Norge åbnes formentlig til sommer, mens Sverige følger efter i efteråret.

- Det har været planen helt fra starten, så det er tænkt ind i vores opbygning, siger bankdirektør Jesper Lyhne.

Lokale ansatte

Facit Bank er en internetbank uden afdelinger, som kunderne kan besøge, men alligevel skal der være lokale kontorer i både Oslo og Stockholm.

- Rent teknisk kunne vi godt gøre det hele fra Odense. Men jeg tror på, at det er vigtigt med et lokalt kendskab, hvis man vil have succes med bankdrift i et andet land, så vil skal have lokale filialchefer og andet personale, siger Jesper Lyhne.

Alligevel bliver det meget mere enkelt end at åbne egentlige nye banker i de to lande. Hele det tunge system bagved lånene og opsparingerne bliver fælles for de tre lande.

Her har Facit Bank pr. 29. april 37 ansatte, der arbejder i L'Easy-koncernens hovedsæde ved siden af banegården på Østre Stationsvej i Odense. I gennemsnit var der i 2020 29 fuldtidsansatte.

- Reglerne kræver, at vi har specialister i for eksempel hvidvask og flere andre områder. Dem er der mangel på, og vi var meget spændte på, om nogen ville søge. Det var der heldigvis, og helt generelt har der været stor interesse for vores stillinger. Der er ikke så mange bankhovedsæder på Fyn, så vi har fået en del ansatte, der er vant til at pendle til København, siger Jesper Lyhne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce