Annonce
Kultur

Fynsk band fik hug for bandnavnet: Branchefolk advarede mod at hedde Patina

Søren Bastrup Bojsen (tv) fandt på bandnavnet Patina under en cykeltur til Sydhavnen. Foto: Simon Staun
Den unge fynske trio skulle hurtigt finde på et bandnavn, da deres første single "naervaer" skulle spilles på P6 Beat i foråret 2018. Navnet faldt ikke i god jord hos alle.
Annonce

Det var på en cykeltur til Sydhavnen, at Søren Bastrup Bojsen fik inspiration til bandnavnet i kraft af de mange gamle skibe.

- Jeg havde et arbejde i filmbranchen på det tidspunkt, hvor rekvisitørerne altid snakkede om, at ting skulle have patina. Vi købte ofte nye ting og patinerede dem, for at de så brugte ud. Jeg konkluderede, at patina var et ret sejt og lidt udansk ord, som havde potentiale. Det var Gregers og Mads heldigvis enige i, siger Søren Bastrup Bojsen.

Det var dog ikke alle, der delte begejstringen.

- Vi har fået mange hug for navnet. På Spot Festival i 2019 var der flere branchefolk, der sagde, at vi var nødt til at finde på et bedre bandnavn. Men seriøst, hvis man kan slå igennem og hedde The Minds of 99, så kan man fandeme også hedde Patina, siger Gregers.

- Det var vigtigt, at vi fandt det rigtige bandnavn fra starten. Et navn, der i mine ører signalerer seriøsitet. Jeg kan også godt lide, at det på en måde beskriver vores venskab. Fordi det gennem årene har fået nogle skrammer, men alligevel vokser sig flottere og stærkere. Så må vi se, om de fleste lærer at udtale det korrekt med tryk på første stavelse, siger Mads Skov Hansen.

De tre medlemmer synes også, at navnet indikerer, at de ikke er bange for at bruge nogle nostalgiske referencer i deres musik.

- Der er ingen tvivl om, at man både kan spore Kliché, TV-2, Gnags og The Talking Heads i vores sange, siger Søren Bastrup Bojsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce