Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Veltimet boligønske fra Svendborg Museum er kun rimeligt

Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er oplagt, ledsaget af beskedne krav og ligner mest af alt, at det bare er at gå i gang med at eksekvere det. Svendborg Museum mangler fast plads til at udstille sit arbejde, og det må ærligt talt være på tide at finde en løsning på det mangeårige problem.

Museumschef Esben Hedegaard stiller tilmed ikke store krav, når han i Fyns Amts Avis blandt andet siger, at det ikke skal være fint og nyt, men kan være i en gammel bygning som banegården i Svendborg. Altså vi behøver ikke at komme op i et velvoksent to-cifret millionbeløb, og med højvandssikring på havnen, støtte til et nyt teater og i det hele taget en valgkamp i vente, er det en afgørende faktor for, at det er realistisk at give Svendborg Museum de rammer, som institutionen har brug for.

Det er altså også på et helt basalt minimumsniveau, at et museum får plads til at udstille sine fund. Selvom museet er blevet dygtigt til at være kreative og udstille i en container og finde plads rundt omkring i området, så er det jo dårlig brug af offentlige midler, når et museum drives uden tilstrækkelig mulighed for at formidle al den viden og alt det materiale, som indsamles, til offentligheden.

Annonce


Der kan næppe være tvivl om, at Svendborg Museum med sin blanding af flotte præstationer, beskedne krav og gode timing fortjent ligger godt i favoritfeltet til at få ønsket opfyldt.


Det er selvfølgelig nemmere sagt i en avisleder end gjort i en verden, hvor de kommunale budgetter skal gå op, og pengene skal både passe og prioriteres.

Men det er en politisk vindersag at finde en løsning, som gør Svendborg endnu mere attraktiv i en periode, hvor der er masser af medvind i form af tilflyttere, fornuftig økonomi og turister.

Efterårets budgetforhandlinger finder jo sted inden kommunalvalget 16. november, og det er jo set før, at det kunne motivere de folkevalgte til at åbne lidt ekstra for vandhanen. Der skal stadig prioriteres, og det er jo den svære opgave, vi har uddelegeret til byrådet. Men der kan næppe være tvivl om, at Svendborg Museum med sin blanding af flotte præstationer, beskedne krav og gode timing fortjent ligger godt i favoritfeltet til at få ønsket opfyldt

Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg For abonnenter

Hjem blev fyldt med skoldhedt vand: - Det var første gang i 25 år

Annonce