Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Yes - og tillykke. Så skal der arbejdes

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er endnu en stærk nyhed, som vi nu kan fortælle: 250 nye statslige arbejdspladser til det midt- og sydfynske område. De senere års nitte-trækninger i tilbageflytnings-spillet har præget området, der gang på gang har måttet stå tomhændet tilbage, når der er blevet fordelt offentlige arbejdspladser landet over. Men denne gang stod der altså vores område på de arbejdspladser, der skal flyttes hertil i henholdvis 2022 og 2023. 125 til Ringe og 125 til Svendborg. Det er lige før, vi så - ifølge opgørelser fra Balance Danmark - er ved at være tilbage ved, hvad vi har tabt inden for de seneste år.

Og de arbejdspladser er tiltrængte. Både for de christiansborgske politikere, der har svigtet området her gennem flere år, og hvor det lige var ved at begynde at lyde hult, når man snakker om at genrejse provinsen. Det begynder for alvor at tage form nu. Og så har det selvfølgelig været tiltrængt med nye arbejdspladser for at skabe liv, vækst og udvikling i områder, der trænger. I den forbindelse kan det selvfølgelig umiddelbart undre, at skattecentret i Faaborg-Midtfyn giver præsenteret i Faaborg, men nu placeret i Ringe. Der kan være alle mulige gode grunde, men der er fortsat godt grund til at se på udviklingen af statslige arbejdspladser i Faaborg, der heller ikke ligefrem er blevet forgyldt med offentlige arbejdspladser gennem tiden. 


Annonce

Her skal der nok tilsættes noget knofedt til det arbejde, da håb jo sjældent er en stærk nok strategi i sig selv.


De nye arbejdspladser forpligter også. Og begge de glade borgmestre, Bo Hansen og Hans Stavnsaber, fortæller os om håbet om, at flere af de kommende medarbejdere også vil bosætte sig i vores område. Her skal der nok tilsættes noget knofedt til det arbejde, da håb jo sjældent er en stærk nok strategi i sig selv. Derfor lyder det også godt, at Stavnsager som noget af det første nævner arbejdet med lokalrådene, der nu skal gå i gang for at sikre, at der rent faktisk også er attraktive områder og boliger og velkomstpakker til de nye medarbejdere i skattecentret i Ringe. Sådan skal det være. Der må gerne håbes og ønskes. Men først og fremmest skal vi som område nu virkelig stå skarpe med skarpe bosætningsplaner, der tager næste kamp op. Så når der lige er proppet champagne og hvilet kortvarigt på laurbærene, så gælder det om at vinde næste kamp: At ændre udflytterne til tilflyttere. God arbejdslyst. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Langeland For abonnenter

Nyt fra Langelands erhvervsliv: Gode penge i grise, svære kår for yoga-retreat og parløb i Peløkke og Luxenborg uden den store succes

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Leder For abonnenter

Avisen mener: Letbane kan overtrumfe klima i valgkamp

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Annonce