Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Selvfølgelig skal partidisciplin og topstyring ikke styre politiske ambitioner

Andreas Wraae Nielsen er lokalredaktør på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lørdag kunne Fyns Amts Avis fortælle, at byrådsmedlem og nr. tre på den socialdemokratiske kandidatlist til efterårets kommunalvalg, John Arly Henriksen, havde givet anledning til intern splid i partiet.

I Fyns Amts Avis sagde han for få uger siden, at han godt kunne tænke sig at veksle sin stigende opbakning i baglandet til en formandspost i teknik- og erhvervsudvalget efter kommunalvalget.

Selvfølgelig under forudsætning af, at vælgerne vil det til efteråret.

Annonce

Men det skulle han angiveligt ikke have sagt, for kort efter blev han taget ind til en kammeratlig samtale med bestyrelsesformand Kim Degn Christiansen.


Det da befriende, at vi her har at gøre med en politiker, der rent faktisk har ambitioner, og som ikke er bange for at dele dem med offentligheden.


Han blev desuden bedt om at redegørelse for forløbet, der altså endte med en artikel i Fyns Amts Avis, hvor han gav udtryk for sine ambitioner.

Sikke en overreaktion.

Det da befriende, at vi her har at gøre med en politiker, der rent faktisk har ambitioner, og som ikke er bange for at dele dem med offentligheden.

Meget tyder dog på, at man som politiker i Socialdemokratiet helst skal spørge om lov, inden man ytrer sin holdning til dette og hint.

Det er ærgerligt.

Selvfølgelig lægger bestyrelsen den politiske linje. Men som vælger er det ikke uvæsentligt, når man placerer sin stemme, at man kan stole på, at den pågældende kandidat i rimeligt vid udstrækning kan ytre sin holdning, hvad enten den er i tråd med den lokalpolitiske ledelse eller ej.

Bestyrelsesformanden er Kim Degn Christiansen, og i halen på John Arly Henriksens udtalelser sendte han et brev til S-kandidaterne, hvor han skriver, at man skal være påpasselig, hvis man udtaler sig til Fyns Amts Avis.

Avisen "retter skytset mod os." og "Avisen giver god plads til Venstre", fremgår det blandt andet i brevet.

Heldigvis hører vi på Fyns Amts Avis jævnligt fra partier, der mener netop det samme som Socialdemokratiet gør i denne anledning.

Blot med omvendt fortegn, forstået på den måde, at Fyns Amts Avis i flere borgerlige partiers øjne skulle have en rød bias.

I skrivende stund er det faktisk ikke mere end en times tid siden, at undertegnede havde en snak med en borgerlig spidskandidat, der mente sig tilsidesat i den politiske dækning.

Men så længe kritikken om, at Fyns Amts Avis redaktionelt skulle have en politisk bias, kommer fra begge sider af midten, så rammer den politiske dækning nok rimeligt meget i midten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce