Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Prøv med empati i stedet, kære sydfynboer

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker. Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg ville slet ikke kunne holde til det… Sådan lyder ordene fra Ulla Friborg, der er medlem af et parti og er blevet opfordret til at stille op til kommunalvalget. Men hun er bange for, at hendes psyke ikke kan holde til det…

Og man forstår desværre godt hendes overvejelser og fravalg, når man læser, hvad vores valgte politikere udsættes for. I disse dage sætter vi her på Fyns Amts Avis fokus på den hårde tone – med afsæt i noget af det værste debatmiljø, vi har i vores område. Nemlig det på Ærø. Øen er efterhånden kendt og berygtet i vide kredse for de hårde personangreb, som nu tydeligt viser konsekvenserne. Mange folk gider det ikke, vælger tillidshverv og selve debatten fra. Og det gør os alle til tabere. For problemet findes i særdeleshed på Ærø, men det gælder hele landet – og det er blevet værre under nedlukningerne, fordi folk åbenbart har haft mere vrede i sig. Og det skal åbenbart gå ud over nogen…

Læs lige her, hvad nogle af politikerne siger:

Annonce

Psykiske øretæver. ”Jeg har da overvejet, om det er det værd”.Jeg går ikke på facebook lige inden jeg skal sove.” Det er hårdt for min familie”. ”Tonen er blevet markant værre”. Og meget mere. Det gør nærmest ondt at læse.

Ikke mindst i månederne op til kommunalvalget er det helt afgørende, at vi ikke bare begynder at slå ned på de værste had-tilfælde, men at vi også får lært de vrede hadskribenter, at de altså trænger til at få trænet deres empati. For det ER faktisk muligt at være både poltitisk uenige og omtale hinanden med respekt.

Og ja, politikerne bliver betalt for at udføre jobbet. Ligesom mange andre mennesker, der har påtaget sig udadvendte job i vores samfund. Politikerne skal selvfølgelig stå til ansvar for deres beslutninger og have lejlighed til at forklare og forsvare sig. Men det ændrer ikke en tøddel på præmissen her: Vi skal behandle hinanden med ordentlig respekt. Faktisk især, når vi er uenige.


Start med at gøre det selv. Det giver faktisk også både respekt og glæde igen.


Det er simpelthen for lavt et niveau at lægge sig på, og det værste er, at det får konsekvenser for demokratiet, og lige nu er det på inden måde rimeligt, at u-dannede mennesker får lov til at ødelægge det på den mest nedrige vis. De menneskelige konsekvenser er alvorlige, og det kan I sgu ikke være bekendt. Løsningen er til gengæld meget enkel: Tag jer sammen - og tal og skriv ordentligt om og til hinanden! Vent ikke på, at nogen løser det for jer. Start med at gøre det selv. Det giver faktisk også både respekt og glæde igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce