Annonce
Leder

Fyns Amts Avis mener: Politiet må ikke glemme Langeland

Det er nok mere end tvivlsomt, om John Arly Henriksens partifælle i Statsministeriet er klar til at opfylde hans ønske.

Enten er kriminalitet noget, der slet ikke rimer på Langeland, eller også er Langeland bare faldet helt ud af bunden på Fyns Politis døgnrapport.

Vi kunne godt ønske os det første, men det er snarere det sidste, der er tilfældet. Ikke fordi Langeland er et lovløst sted, men kriminalitet findes på Langeland, og når vi hiver politiet i ærmet, kan vi også jævnligt konstatere, at der foregår lyssky ting på øen. Ting, der altså ikke står nævnt i døgnrapporten. I hvert fald ikke de seneste seks ugers tid. Øen har slet ikke figureret på Fyns Politis døgnrapport siden 19. september i år.

Det kan sagtens være, at det er et fåtal af borgere, der dagligt tjekker døgnrapporten. I virkeligheden er det måske mest noget, medierne anvender som arbejdsredskab. Men det er lidt tankevækkende, at Langeland nærmest er forsvundet ud af dette offentligt tilgængelige dokument. Og det bidrager til bekymringen for, om en ø som Langeland bliver overset af politiet, fordi den ligger et stykke væk fra alfarvej.

Politiets kommunikationsafdeling har da heller ingen logisk forklaring på det, der på papiret ligner en spontan afkriminalisering af øen. Derfor vil de nu gøre en ekstra indsats for, at også de langelandske sager fremgår af døgnrapporten. Det er rigtig fint. Der er ingen grund til, at øen bliver kørt ud på et sidespor.

Endnu bedre ville det være, hvis øen fik sin egen politistation.

Det foreslår Svendborg-politiker John Arly Henriksen (S). Han har selv arbejdet på Langeland som politibetjent. Om nogen har han vel også derfor haft føling med, hvad der virker, og hvad der ikke virker på øen. Men måske er det lidt naivt at håbe på, at forslaget kan vinde gehør blandt beslutningstagerne. Det vil jo indebære en tilbagerulning af politireformen. Og selv om reformen ikke just har modtaget mange roser, så ligger det ikke lige i kortene, at reformen bliver reformeret tilbage igen.

Ret beset bliver reformen fortsat kritiseret fra mange kanter, blandt andet fordi effektueringen af den har efterladt borgere i mange af de nedlagte politikredse med en fornemmelse af, at afstanden til ordensmagten er vokset, og synligheden er blevet mindre. Det er i sagens natur bekymrende.

Det vil formentlig skabe megen glæde, hvis den lokale kontakt til politiet blev styrket, men det kræver sandsynligvis også en større pose penge at eksekvere. Og det er nok mere end tvivlsomt, om John Arly Henriksens partifælle i Statsministeriet er klar til at opfylde hans ønske.

Indtil videre er det positivt, at Fyns Politi lige strammer lidt op på skrivningen af døgnrapporten. Det kan da hjælpe en smule på fornemmelse af at være blevet skøjtet ud på et sidespor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

GOG

Ung GOG-målmands skifte officielt

Annonce