Annonce
Leder

Fyns Amts Avis mener: Politiet må ikke glemme Langeland

Det er nok mere end tvivlsomt, om John Arly Henriksens partifælle i Statsministeriet er klar til at opfylde hans ønske.

Enten er kriminalitet noget, der slet ikke rimer på Langeland, eller også er Langeland bare faldet helt ud af bunden på Fyns Politis døgnrapport.

Vi kunne godt ønske os det første, men det er snarere det sidste, der er tilfældet. Ikke fordi Langeland er et lovløst sted, men kriminalitet findes på Langeland, og når vi hiver politiet i ærmet, kan vi også jævnligt konstatere, at der foregår lyssky ting på øen. Ting, der altså ikke står nævnt i døgnrapporten. I hvert fald ikke de seneste seks ugers tid. Øen har slet ikke figureret på Fyns Politis døgnrapport siden 19. september i år.

Det kan sagtens være, at det er et fåtal af borgere, der dagligt tjekker døgnrapporten. I virkeligheden er det måske mest noget, medierne anvender som arbejdsredskab. Men det er lidt tankevækkende, at Langeland nærmest er forsvundet ud af dette offentligt tilgængelige dokument. Og det bidrager til bekymringen for, om en ø som Langeland bliver overset af politiet, fordi den ligger et stykke væk fra alfarvej.

Politiets kommunikationsafdeling har da heller ingen logisk forklaring på det, der på papiret ligner en spontan afkriminalisering af øen. Derfor vil de nu gøre en ekstra indsats for, at også de langelandske sager fremgår af døgnrapporten. Det er rigtig fint. Der er ingen grund til, at øen bliver kørt ud på et sidespor.

Endnu bedre ville det være, hvis øen fik sin egen politistation.

Det foreslår Svendborg-politiker John Arly Henriksen (S). Han har selv arbejdet på Langeland som politibetjent. Om nogen har han vel også derfor haft føling med, hvad der virker, og hvad der ikke virker på øen. Men måske er det lidt naivt at håbe på, at forslaget kan vinde gehør blandt beslutningstagerne. Det vil jo indebære en tilbagerulning af politireformen. Og selv om reformen ikke just har modtaget mange roser, så ligger det ikke lige i kortene, at reformen bliver reformeret tilbage igen.

Ret beset bliver reformen fortsat kritiseret fra mange kanter, blandt andet fordi effektueringen af den har efterladt borgere i mange af de nedlagte politikredse med en fornemmelse af, at afstanden til ordensmagten er vokset, og synligheden er blevet mindre. Det er i sagens natur bekymrende.

Det vil formentlig skabe megen glæde, hvis den lokale kontakt til politiet blev styrket, men det kræver sandsynligvis også en større pose penge at eksekvere. Og det er nok mere end tvivlsomt, om John Arly Henriksens partifælle i Statsministeriet er klar til at opfylde hans ønske.

Indtil videre er det positivt, at Fyns Politi lige strammer lidt op på skrivningen af døgnrapporten. Det kan da hjælpe en smule på fornemmelse af at være blevet skøjtet ud på et sidespor.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce