Annonce
Svendborg

Fyns Amts Avis mener: Pas på andenbølgen

Annonce

Det er fantastisk at se og høre, at overnatningsstederne i Svendborg og omegn er fyldt, som vi kunne fortælle i Fyns Amts Avis mandag.

Efter måneder med total stilstand, milliontab og usikkerhed om fremtiden må mange i turistbranchen i det sydfynske have draget et lettelsens suk, efterhånden som det stod klart, at hotelværelser og campingpladser faktisk stadig blev fyldt. Selvom koncerter, bridgefestival og alt muligt andet blev aflyst denne coronasommer.


Vi skal ikke tilbage til den benhårde nedlukning.


Men selvom smittetrykket er lavt, og begrænsningerne godt i gang med at blive udfaset, er det alligevel værd at huske, at der er en risiko for, at virussen blusser op igen. I Berlingske skrev tre speciallæger i infektionssygdomme for et par uger siden, at en anden bølge synes uundgåelig, og en af dem, Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital, uddybede til avisen, at ”vi skal ikke tro, virus er helt væk, og at det aldrig vender tilbage. Jeg tror ikke, det er et realistisk scenarie”.

Ikke at noget tyder på, at det er nært forestående ifølge samme Lars Østergaard til Ritzau i sidste uge.

- Jeg synes lige i øjeblikket, at vi har godt styr på coronavirus i Danmark. Men en af grundene er jo også, at vi trods alt tager nogle forholdsregler, siger han.

Hvis man husker tilbage på, hvordan alt var lukket ned for få måneder siden, og så i dag ser, hvor tætpakket caféer, færger og gader og stræder kan være, er det nærmest to forskellige virkeligheder. Og vi skal ikke tilbage til den benhårde nedlukning.

I Danmark har vi været gode til at lytte til og efterleve regeringens og sundhedsmyndighedernes retningslinjer, også selv det med tiden bliver sværere og sværere at hitte ud af, hvad man må og ikke må. Og der må efterhånden være til en helt bog om molbohistorier i den kategori. Som den danske fodboldpokalfinale for herrer, som blev afbrudt, fordi Aab-fans sad for tæt, mens kvindernes pokalfinale blev afviklet med en tætpakket tribune få dage senere.

Vi har vist, at vi som befolkning er klar til at tage ansvar for os selv og hensyn til andre, selvom retningslinjer og afstandskrav ærlig talt er noget rod i manges hoveder efterhånden. Men trods det rod skal vi fortsat holde afstand, sikre hygiejnen og alt det andet, som Sundhedsstyrelsen siger, at vi skal. Det er nemlig også samfundssind og nøglen, hvis vi skal undgå en andenbølge, der lukker alt det, vi lige har fået tilbage, ned igen. Det samfundssind skal vi først og fremmest vise for at redde menneskeliv og sikre sygehusene, men også for at beskytte livet i gaderne, festerne og økonomien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce