Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Opsigtsvækkende S-opgør med hjemsendelse af syrere

Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er en markant og opsigtsvækkende melding, som borgmester Bo Hansen og resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe i Svendborg kommer med, når de skriver et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Det er nemlig en intern kritik i eget regeringsparti, som byrådsgruppen ruller ud med, når de efterspørger et opgør med vurderingen af, at det er sikkert for syrere at vende tilbage til deres hjemland.

Politiske udmeldinger er nogle gange utrolig forudsigelige. Når Fyn må se sig forbigået på trafikpolitiske ønsker i det udspil, som S-regeringen kom med torsdag, kritiserer Erling Bonnesen (V) piber og trommer, mens Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel godt kan se fornuften i det partifællerne på Christiansborg har peget på, selvom han da gerne ville have haft mere.

Annonce

Derfor bør det også vække opsigt, når Bo Hansen & co. tager fat og taler imod i en så betændt sag som udlændingepolitikken i et parti, hvor topstyring og partidisciplin er vigtige ledelsesværktøjer og nøgleord, hvis du vil stige i graderne. Og selvom det umiddelbart er omkostningsfrit at sende et brev til en minister, kan der altså komme en regning, når man på den måde investerer politisk kapital i usikkert land.

Til gengæld kan det også være et udtryk for, at der i vælgerhavet er en bevægelse, som kløgtige politikere selvfølgelig bider mærke i. Også internt i Socialdemokratiet betyder det formentlig at der ikke er ubetinget opbakning til så stram en linje, som regeringspartiet fører for at holde udlændingeflanken lukket, efter netop det område i 00’erne kostede regeringsmagten og sendte Dansk Folkeparti mod toppen af dansk politik. Hvis der sidder en halv snes folkevalgte socialdemokrater i Svendborg med holdningen, at det er for meget og for tidligt at sende syrere hjem igen, er de næppe alene i det ganske land.

Endelig er det værd at kippe med flaget for det store engagement, som en flok forældre på Thurø og omegn har lagt for dagen, siden deres børns klassekammerat fik meddelelsen om at familien skulle hjem til usikkert land. Hvis ikke forældrene havde stillet op, protesteret, debatteret og ikke mindst insisteret, var det her ikke sket. Det er selvfølgelig stadig til debat, hvor snittet skal ligge i udlændingepolitikken helt generelt, men her ser vi et klart pejlemærke på, at det betaler sig at debattere i dette herlige demokrati. For nogle gange kan vi rent faktisk flytte folk.


Her ser vi et klart pejlemærke på, at det betaler sig at debattere i dette herlige demokrati. For nogle gange kan vi rent faktisk flytte folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Er udviklingsgrådigheden ved at gå for vidt, Svendborg Kommune?

Annonce