Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Naturstridige sydfynske initiativer fortsætter med at imponere

Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er det naturstridige, som nærmest er det mest imponerende. Frivillige idéer, begået i folks fritid i en skala så stor, at kun få mennesker, nærmest kunne finde på at tænke tanken. Men alligevel sker det igen og igen, år efter år, at den sydfynske initiativrigdom blæser os omkuld, når vi forsøger at finde årets bedste initiativ.

I år blev det Korinth Kro, der er gået fra faldefærdig ruin til et samlingspunkt i byen, der vandt Den Sydfynske Initiativpris og 30.000 kroner. Fortjent vinder for et vedholdende arbejde, som nok har fået et par ”det går aller” med på vejen, men over mange tusinder af timer har budt skepsis til trods og gennemført et utroligt projekt.

Men en ting er, at vi på avisen og prisjuryen er på et svært arbejde i positiv forstand. Det vigtige er jo den forskel, som de mange initiativer gør i lokalsamfundene og for de mange mennesker.

Annonce


Det er imponerende, inspirerende og helt fantastisk. Men det hele er født af at ville gøre en forskel for sit lokalsamfund.


Korinth er blevet fri for en beskæmmende næsten-ruin og kan i stedet ranke ryggen over en monumental holdindsats, der har gjort hele byen rigere. Mountainbike-folket bag Skovhuggeren knokler videre med at lave et spor i skoven, der trækker ligesindede folk til den sydfynske natur, og mon ikke de selv nyder godt af det en gang i mellem. 5700 Summer har været et kulturfix i en tørlagt coronavirkelighed, hvor der er tanket mentalt overskud op hos tusindvis af mennesker. Vildmandsforeningen gør en enorm forskel for mænd i en måske regulær livskrise. Lundeborg har bygget en imponerende købmandsbutik op drevet af frivillige og tilmed på et niveau, så det er en fryd for øje, by og turister. Og på Strynø har man trods alle de logistiske hager skabt et levende lokalsamfund med masser af børnefamilier.

Det er imponerende, inspirerende og helt fantastisk. Men det hele er født af at ville gøre en forskel for sit lokalsamfund. Og uanset hvor centraliseret Danmark er, hvor mange statslige arbejdspladser, der flyttes væk eller til, hvor mange færgeafgange der er, og hvad vi synes om de politikere, der er i spidsen for vores kommuner, så er vi afhængige af, at civilsamfundet tager initiativer. Og at de så er så utrolige er næsten ikke til at begribe.

Tillykke til Korinth Kro, men først og fremmest tillykke til Sydfyn med alle de initiativer, som gør livet lokalt bedre. Tak for dem.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Helhedsplan for Marstal?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Undskyld for fjernvarmeuheld: - Nina skal holdes skadefri

Annonce