Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hurra for den elitære, højpandede kultur i baggården

Baggårdteatret er nomineret til en Reumert. Billedet her er fra et besøg på teatret under coronanedlukningen. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Det kan godt være, at Baggårdteatret deler vandene. Men det er ubetinget til Svendborgs fordel, at vi har lokalt egnsteater, der præsterer at blive nomineret til en Reumert. Den danske scenekunsts fornemmeste pris og i kategorien som Årets Teater endda.

Det kræver muskler, overskud og power for et teater af en beskeden størrelse som Baggårdteatret at præstere på sådan et niveau – særligt i en pandemi, der har gjort, hvad den kunne for at lamme publikumssport både på græs og scene. Så hurra for det og hurra for, at vi kan prale af det på Sydfyn. Javist, vi kan diskutere, hvor meget offentligt tilskud, der skal være til institutioner som Baggårdteatret, ligesom alle andre ting, som vores fælles penge bruges til. Men når selvsamme debatter nogle gange rummer synspunkter om, at millioner af kroner går til elitær, højpandet teater, som ingen gider se, så bør det være åbenlyst, at der skydes langt forbi mål. Og at følge de tanker vil være et regulært selvmål.

For Baggårdteatret spiller en nøglerolle i den sydfynske succes med at tiltrække nye borgere i disse måneder og år. Det er vigtigt med et rigt kulturliv, lyder meldingerne blandt andet fra ejendomsmæglerne, der snakker med de tilflyttere, der kigger på huse, køber dem og flytter hele og voksende familier til området.

Annonce

Baggårdteateret gør det ikke alene. Og alle andre kan ikke gøre det uden Baggårdteatret. Sydfyns kulturelle styrke er netop, at kalenderen – i hvert fald normalt – er plastret til med arrangementer. Der er masser af koncerter, værtshuse, kunst, teater og så videre. Mange bække små gør sig virkelig gældende her, og en Reumertnominering retter spotlyset mod både den lille bæk og den store å. Og på den måde også alle de andre små bække som teaterforeningen, frokostjazz, slotskoncerter og de mange ferniseringer.

Hurra for jer alle. Og stort tillykke til højpanderne i baggården.Baggårdteateret gør det ikke alene. Og alle andre kan ikke gøre det uden Baggårdteatret. Sydfyns kulturelle styrke er netop, at kalenderen – i hvert fald normalt – er plastret til med arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce