Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Et spændende løfte fra fjernvarmeformand

Redaktionschef David L. Bernicken
Annonce

Et løfte om en halvering af varmeudgiften er noget, der er til at tage at føle på for en helt almindelig husholdning.

Det kan for mange betyde, at der skal lægges 500 kroner mindre over på budgetkontoen hver eneste måned - alt afhængig af hvor stort huset er, og hvor godt det er isoleret.

Løftet kommer ikke fra en helt tilfældig person. Det kommer fra Svendborg Fjernvarmes formand, Jørgen Lindegaard, og derfor må det formodes, at der også er ganske god bund i udmeldingen. Og at forbrugerne kan stole på, at løftet også realiseres.

Jørgen Lindegaard udtaler sig formentlig ikke på baggrund af løse ambitioner og synsninger. Der ligger nok valide beregninger bag. Ellers ville han næppe driste sig til at sige, som han gør.

Det ser ud til, at fjernvarmen for alvor er ved at få fat i den lange ende. Der har været masser af diskussion og polemik om anskaffelsen af værkets kæmpestore varmepumpe, men kan de virkelig komme i mål med en halvering af varmeprisen, må det også lukke diskussionen om, hvorvidt det var en rigtig beslutning at anskaffe sig pumpen.


Det ser ud til, at fjernvarmen for alvor er ved at få fat i den lange ende.


Udefra lignede det fra begyndelsen en god beslutning for miljøet, og nu tegner der sig også et billede af, at forbrugerne får en økonomisk gevinst ud af det.

Med i regnestykket hører en lukning af kraftvarmeværket. Den lukning giver ikke mindre mening, når nu beregningerne viser, at forbrugerne ender med at få en stor gevinst ud af det.

Omvendt må vi heller ikke i vores begejstring glemme, at der er nogle omkostninger på det menneskelige plan forbundet med lukningen. Der vil være mennesker, som mister deres job. Det er ærgerligt og beklageligt, og naturligvis skal de mennesker hjælpes godt videre.

Det kan let blive en diskussion om bygninger, miljø og priser, der stjæler hele billedet, og nogle gange bliver debatten en kende sort/hvid. Er man for eller imod det ene eller det andet, men der er selvfølgelig nuancer.

Nu tegner der sig dog et billede af, at Svendborg Fjernvarme kan levere god og miljøvenlig varme til forbrugerne, og at den så bliver en pæn portion billigere, tager vi naturligvis hjertens gerne imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Gå til domstolene med slottet

Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce