Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: En biltur på isen behøver ikke blive til politik

Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Mange både rystede på og tog sig til hovedet, da Anders Kirk Johansen for en uge siden tog sin firehjulstrækker og trillede ud på isen… og bragede igennem.

Manden reddede sig selv og måtte forventeligt og ikke ligefrem urimeligt leve med førnævnte hovedrysten og det, der var værre fra det ganske land. Særligt, da han frejdigt forklarede i Jydske Vestkysten, at han havde spurgt sin instagramfølgere, om de mente isen kunne bære, inden han besluttede sig for at rulle ud på for tynd is.

Sådan noget er nemt at mene noget om og gøre sig lystig over, og det er selvfølgelig, hvad der skete. Blandt andet fordi Anders Kirk Johansen er arving i den nok så kendte Lego-familie, så selvfølgelig fulgte der i den sociale mediemølle en retorisk velplaceret pointe om, at arveafgiften nok har sin rimelighed. Det var faktisk sjovt.

Men det er til gengæld ikke for sjov, når sådan en situation pludselig bliver brugt politisk.

Det var for eksempel, hvad Socialdemokratiets folketingsmedlem Rasmus Stoklund gjorde, da han på facebook blandt andet skrev, at ”måske hænger det sammen med, at man ikke selv har tjent sine penge, når man tager så let på deres værdi.” Og at ”det eneste gode jeg kan komme på ved den historie er, at den bekræfter mig i, at det var godt vi i Socialdemokratiet gik til valg på at få hævet arve-afgiften for de rigeste.”

Så skal den enes dumhed pludselig veksles til likes, opmærksomhed og stemmer.

Det kan da godt være, at det var lettere for Anders Kirk Johansen at køre ud på isen for arvede penge. Det kan også være, at en mand eller kvinde, der havde arbejdet sig fra hjemløshed til rigdom kunne finde på det samme. Det kan også være, at en biltyv kunne gøre det. Det kan også være, at det overhovedet ikke har noget som helst med sagen at gøre.

Helt sikkert er det dog, at folketingspolitikere gerne må holde sig for gode til at isfiske stemmer eller lave politik på en hver dumhed, der måtte begås i går, i dag eller i morgen. Heller ikke selvom det var så dumt, som det her var, og heller ikke selvom, manden er rig.

Det eneste, man kan lære af en dumhed som Anders Kirk Johansens, er den åbenlyse: Lad være med at gøre det, børn.


Det er til gengæld ikke for sjov, når sådan en situation pludselig bliver brugt politisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce